Östersund

Blåvitt utbuat efter förlusten mot Östersund

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. Hoppet om Europaspel lever för Östersund.

IFK Göteborg buades ut av sin publik efter 0–1-förlusten.

– Det är klart man är nöjd om man håller nollan, både som lag och som målvakt, säger Östersunds målvakt Andreas Andersson till C More.

Gamla Ullevi brukar vara IFK Göteborgs borg, men det var Östersund som kom till Göteborg och fullständigt körde över hemmalaget under de första 40 minuterna. Hög press, bra rörelse och snabb passningsspel var raka motsatsen till hur IFK Göteborg spelade, och det var länge spel mot ett mål.

Ludvig Fritzson såg till att Östersund tog ledningen redan efter åtta minuter, när han skottlobbade in bollen i det bortre hörnet, utan chans för Erik Dahlin. Då kunde det redan ha varit ett par måls ledning för ÖFK, så stort var spelövertaget.

Andersson spikade igen

Sista tio minuterna av första halvlek kom dock Göteborg in i matchen, både Tobias Hysén och Mikael Boman hade var sin fin chans att kvittera. Men målvakten Andreas Andersson, som ersatte Aly Keita, höll nollan.

– Det är klart man är nöjd om man håller nollan, både som lag och som målvakt. Vi hade match i torsdags och det är bara tre dagar innan match i dag. Det är inte lätt att möta IFK Göteborg på bortaplan, säger målvakten Andersson till C More.

Hemmalagets hårdare press och bättre spel fortsatte också i den andra halvleken då Graham Potters Östersund lite oväntat sänkte sin press och lät Göteborg komma högre upp på offensiv planhalva.

Flera jättelägen

Blåvitts spelövertag mynnade inte ut i några jättelägen, och Östersund var i stället nära att utöka ledningen, då både Saman Ghoddos och Abdullahi Gero hade fina lägen.

Hoppet om att nå en Europaplats lever därmed för Östersund. Hemmapubliken buade ut sitt lag efter årets andra förlust på Gamla Ullevi. Betydligt gladare miner hos de 200 nedresta Östersundssupportrarna.

Resultatservice
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Östersund

IFK Göteborg

Göteborg

Tobias Hysén

Saman Ghoddos

Allsvenskan i fotboll