Guidetti: Vi har börjat ta tag i det

Anfallaren öppnar för att lämna Celta Vigo

avPatrik Brenning

Foto: Ivan Sekretarev / TT / NTB Scanpix

John Guidetti öppnar för att lämna Celta Vigo.

Något annat sätt är det svårt att tolka 25-åringens ord i samband med tisdagens landslagsträning på.

– Det är klart att det inte är en bra situation i klubben, jag är inte nöjd med det, det är något som måste lösas och vi har börjat ta tag i det.

John Guidetti har haft svårt att ta en plats i spanska Celta Vigos startelva efter sin axelskada som höll honom borta från spel från början av augusti till slutet av september. Nu öppnar 25-åringen för att lämna klubben.

– Det är klart att det inte är en bra situation i klubben, jag är inte nöjd med det, det är något som måste lösas och vi har börjat ta tag i det. Men när jag spelar gör jag det jävligt bra och mer än så kan man inte göra, säger Guidetti.

”Förtjänar att spela mer”

Vad menar du med att ni har ”börjat ta tag i det”? Är det att byta klubb?

– Vi får se vad som händer. Men som situationen är nu är det inte hållbart. Det är klart att jag vill spela fotboll och jag anser att jag förtjänar att spela mer än vad jag får. Sedan har vi landslagsspelare på varje position där framme och det är inga dåliga landslag. Det är Uruguay, Spanien, Danmark, Turkiet... Det kanske folk inte tänker om Celta Vigo men vi har bara landslagsspelare på varje position där framme och det är inte så lätt som alla tror. Men jag fick en chans att spela mot Eibar i cupen, de är ändå ett La Liga-lag som ställde upp med ett bra lag, och jag blev matchens lirare och avgjorde matchen. Efter det har jag inte spelat lika mycket och det är självklart frustrerande. Men det var ett skönt kvitto för mig att prestera när jag väl fick chansen och att jag gjorde det jävligt bra. Det är vad jag kan göra helt enkelt.

”Fantastiskt nöjd med mitt liv”

Guidetti understryker att han trivs väldigt bra med livet i Celta Vigo. Problemet är helt enkelt att anfallaren saknar sin fotboll.

– Jag har haft två bra år i Celta Vigo och vi har haft väldigt mycket framgångar. Semifinaler i cuper och i Europa League och väldigt hög placering i en av världens bästa ligor. Vi har haft många framgångsrika år och det har känts bra och jag har spelat mycket. Men just nu vill jag bara spela lite mer.

Hur jobbar du med humöret?

– Det har blivit mycket enklare nu när man har familj. Man kommer hem och ser sin dotter och sin fru som är gravid igen. Det är en otroligt lättnad. Så det är bara att kämpa på, säger Guidetti och fortsätter:

– Sedan får jag göra det jag älskar. Jag är med i svenska landslaget och jag spelar i förmodligen världens bästa liga. Det kunde varit värre. Jag har det ändå jävligt bra och jag är fantastiskt nöjd över det liv jag lever men just nu får jag inte spela så himla mycket. Jag har haft en jävla otur med skadan som kom vid fel tillfälle men om man ser på vad jag har gjort så har jag gjort mål i alla matcher jag startat i år. Jag har visserligen bara spelat en tävlingsmatch och resten träningsmatcher men det är ändå mot bra lag. Det är vad jag kan göra.

ARTIKELN HANDLAR OM