Giggs öppnar för tränarjobb i Everton

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Foto: Sang Tan / TT / NTB Scanpix

Ryan Giggs, 43, jagar nytt tränarjobb i Premier League.

Nu öppnar han dörren för Everton och Leicester.

– Det är klubbar som intresserar mig, säger Manchester United-legendaren enligt Sky Sports.

Flera Premier League-tränare har fått sparken under inledningen av säsongen. Ronald Koeman (Everton), Craig Shakespeare (Leicester) och Frank de Boer (Crystal Palace) har alla fått lämna sina uppdrag.

Något som öppnar dörren för Ryan Giggs, 43,

Den tidigare Manchester United-stjärnan, som inte tränat ett lag sedan han slutade som assisterande i United förra året, avslöjar nu att han öppnar dörren för att ta över Everton eller Leicester.

”Många tränare där ute”

– Det är klubbar som skulle intressera mig. Leicester blev mästare för två säsonger sedan, och Everton är en fantastisk klubb med en fantastisk historia, säger Giggs enligt Sky Sports.

– Men det är många tränare där ute som säkert är intresserade av de här rollerna, tillägger han.

Giggs vann bland annat 13 ligatitlar och 2 Champions League-titlar med United under sin tid som spelare och tränade sedan laget i fyra matcher efter att David Moyes fick sparken 2014.

43-åringen har varit öppen med att han vill tillbaka till tränarrollen sedan han lämnade United i fjol.

”Vill utveckla spelare”

– Jag är öppen för klubbar med samma ambitioner som jag. Jag vill utveckla både klubbar och spelare, njuta av att jobba med dem och få spelare att njuta av utmaningen. Det finns jobb som skulle vara bra även i klubbar i Championship och League One. För mig handlar det mer om klubbars filosofi än om deras kaliber, säger Giggs.

Publicerad:

LÄS VIDARE