”Skandalösa nivåer – håller Arsenal gisslan”

Legendarerna om spelarnas krav: Släpp dem

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Alexis Sanchez och Mesut Özil ”håller Arsenal gisslan”.

Det säger Thierry Henry i den debatt som nu blossat upp kring stjärnduons kontraktssituation.

– Ge dem ett bud och om de inte accepterar det, släpp dem, säger samtidigt Gary Neville till Sky Sports.

De är Arsenals två mest profilerade spelare men har båda bara kontrakt i ytterligare 18 månader. Nu påstås Alexis Sanchez ha fått ett bud värt 4,7 miljoner i veckan från Kina och Mesut Özil samtidigt begära 3,5 miljoner kronor i veckan för att stanna i Arsenal.

”Vad händer med framtiden?”

Situationen har vållat debatt i England där Arsenals dilemma nu diskuteras flitigt. Ska de krossa sin egen lönestruktur och gå spelarna till mötes eller riskera att förlora sina två bästa offensiva spelare?

– De två spelarna är avgörande för klubbens framtid och de måste lyckas med de förhandlingarna. Men till vilket pris? Jag är inte säker på att Arsenal kommer betala de siffrorna men om de inte förlänger, vem ska du då ta in efter det? Vad händer med framtiden? För tillfället håller de klubben som gisslan, säger Arsenal-legendaren Thierry Henry till Sky Sports och fortsätter:

– De är otroliga men om de vill ha de pengarna vill jag att de gör hattrick varje vecka – även när de inte har match! Du måste vara en spelare som redan vunnit något för klubben för att be om de pengarna.

”Kravet är skandalöst”

Gary Neville, med ett långt förflutet i rivalen Manchester United, vill samtidigt se ett bestämt Arsenal i förhandlingarna.

– Vi snackar om Sanchez och Özil som om Arsenal kommer gå under om de lämnar. Arsenal har haft långt mycket bättre spelare under de 20 senaste åren. Jag skulle inte vara speciellt orolig över att de håller klubben som gisslan, säger Neville till Sky Sports och kallar spelarnas påstådda krav för ”skandalöst”.

– Ge dem ett bud och om de inte accepterar det, släpp dem. Arsenal kommer ändå finnas kvar om 100 år, säger Neville.

ARTIKELN HANDLAR OM