Chockbeskedet: Petter Andersson lägger av

Ingen comeback i Hammarby – karriären över

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

avPelle Strandman

FOTBOLL

Tanken var att det skulle bli comeback i Hammarby till kommande säsong.

Nu meddelar i stället Petter Andersson att han lägger av med fotbollen.

– För att kunna spela fotboll på det sättet som jag vill spela fotboll på så funkar inte min kropp, säger 31-åringen till Hammarby TV.

Det var en av allsvenskans mest bejublade comeback-besked när det i somras blev klart att Petter Andersson skulle återvända till Hammarby, från danska FC Midtjylland, efter åtta års frånvaro.

Men nu meddelar den tungt skadedrabbade spelaren att det inte blir något spel i Bajen nästa säsong.

– Jag har kommit framtill att det här inte funkar. Det var för frestande att låta bli att testa i somras när det här blev aktuellt, säger han till Hammarby TV och fortsätter:

– Den sista tiden har jag känt att det här inte kommer funka, framför allt fysiskt. Det har tagit rent mentalt också.

”Måste bara acceptera det”

Andersson förklarar att han inte vill påfresta kroppen ytterligare efter förra vinterns knäoperation nu när han på senare tid har kunnat återgå till ett normalt liv utan fysiska komplikationer.

– Jag har varit borta och i dåligt slag i 15 månader och nu när jag är tillbaka på en nivå där jag kan röra mig och ha ett fysiskt liv så trivs jag med det. Därför känner jag att det får räcka så.

– För att kunna spela fotboll på det sättet som jag vill spela fotboll på så funkar inte min kropp, mitt knä. Den klarar inte av det. När jag kände det så ville jag inte anpassa mig och spela på något annat sätt. Någonstans måste jag bara acceptera det.

”Vill fortfarande stanna och bidra”

Samtidigt meddelar han att detta inte innebär slutet på tiden i Hammarby. Petter Andersson vill fortfarande vara en del av klubben och hjälpa den framåt.

– Den tanken och vision jag haft som fotbollsspelare i Hammarby, att det inte blir något av det känns trist. Men jag är inte färdig för det. Jag ska fortfarande vara med och bidra till att Hammarby ska vinna någonting.

Petter Andersson lämnade som stor publikfavorit Hammarby 2008 då han skrev på för holländska Groningen. Det avtal han i somras skrev på för Stockholmsklubben gällde 2018 men nu bryts kontraktet.

ARTIKELN HANDLAR OM