Idrottsprofil svårt skadad i trafikolycka

Foto: Hann aldrig bromsa Den 45-årige mannen kom över på fel sida av E4:an. Kraschen blev våldsam med familjen Hagblom.
FOTBOLL

HUDIKSVALL. Urban Hagblom, klubbchef i Gif Sundsvall, skadades i går svårt vid en trafikolycka.

Mannen i den mötande bilen avled.

– Det som hänt är en tragedi för alla inblandade, säger Carl-Göran Andersson, ordförande i Gif Sundsvall.

Foto: Urban Hagblom.

Den 45-årige Södertäljebon körde mot döden när han missade trafikdelaren på E4 och kom in på mötande körfält i går morse.

Instängd av vajerräcken var han chanslös när den mötande bilen med familjen Hagblom dök upp efter 100 meter. Krocken blev våldsam.

– En ruskig smäll där nog ingen hann bromsa, säger en i räddningsmanskapet.

Klipptes loss

45-åringen klämdes fast i bilvraket och fick klippas loss. Men hans liv stod inte att rädda.

Bakom ratten i den mötande bilen satt Urban Hagblom. Även han skadades allvarligt och fördes i ambulans till sjukhuset i Hudiksvall där han fortfarande i går kväll intensivvårdades.

– Vi har fått positiva besked om hans tillstånd och hoppas att han ska klara sig utan men så att han kan komma tillbaka till klubben. Han är Mister Gif Sundsvall och betyder oerhört mycket för föreningen, säger Carl-Göran Andersson.

Även Urban Hagbloms 37-åriga hustru och nioårige son skadades och fördes till sjukhus. Deras skador visade sig vara lindriga och de har fått lämna sjukhuset.

Försökte väja

45-åringen körde vid olyckstillfället norrut på E4. Av okänd anledning körde han in på fel sida om vajerräcket och in i den mötande filen.

Urban Hagblom försökte, enligt polisen, gira vilket ledde till att en frontalkollision kunde undvikas. I stället slog bilarna i på respektive förarsida.

ARTIKELN HANDLAR OM