Ola Andersson lämnar AIK

avSportbladet.se

FOTBOLL

”Jag känner mig tvungen att fatta detta beslut”

Fansen krävde hans avgång.

Några timmar senare valde Ola Andersson, 42, att hoppa av tjänsten som sportchef i AIK.

– Det är med sorg och tungt hjärta som jag känner mig tvungen att fatta detta beslut, säger han i ett pressmeddelande.

Tidigare under måndagen höll AIK presskonferens. Ordförande Per Bystedt och styrelseledamot Lars Rekke berättade då varför man valt att sparka tränaren Rikard Norling.

I slutet av presskonferensen stormade ett antal fans in och skrek:

”Avgå Ola”.

”Beklagar beslutet”

Det dröjde bara någon timme. Sedan hade AIK:s sportchef Ola Andersson begärt att få sluta sin tjänst, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Vi i styrelsen har förtroende för Ola Andersson som sportchef. Därför beklagar vi hans beslut, även om vi självklart respekterar det, säger Per Bystedt, styrelseordförande i AIK Fotboll AB i pressmeddelandet.

”Fullt förtroende”

Ola Andersson kom till AIK 1995 och var en av guldhjältarna 1998. Efter spelarkarriärens slut blev han styrelseledamot i AIK Fotboll AB 2005 och utsågs till sportchef 2006.

Tidigare under måndagen svarade Per Bystedt följande på frågan om Ola Anderssons framtid i AIK:

– Vi har fullt förtroende för Ola Andersson, vi vet att han funderar på sin roll här. Det är upp till honom om han tycket att det finns rätt förutsättningar för att jobba kvar.

Även Novakovic lämnar

Tidigare under dagen hade tränaren Rikard Norling och vd Charlie Granfelt försvunnit från AIK. Nu är det klart att även assisterande tränare Nebojsa Novakovic, 44, lämnar klubben.

– Rikard Norling är min chef, vi har jobbat ihop i AIK i fem år, säger Novakovic till DN.

– Att komma etta, tvåa, femma och femma på fyra säsonger räcker tydligen inte i AIK. Vi har jobbat stehårt för AIK:s bästa, jag är överraskad över beslutet, faktiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM