Talangen till Gais - Carlstad rasar

FOTBOLL

Gais ledning hör hemma i gärdsgårdsserien”

Hammarby var intresserade.

Örgryte trodde att de var överens.

Gais fick spelaren.

Anfallstalangen Pär Ericsson, 20, har skrivit på för den allsvenska klubben.

– Det känns bittert, säger Öis sportchef Dick Last till GP.

Många klubbar har visat intresse för Pär Ericsson i Carlstad United. Hammarby hade anfallaren uppe på provträning och ville se honom igen vid ett senare tillfälle. Då sa Carlstad United nej. Örgryte tog i stället täten och trodde att Ericsson skulle hamna hos dem, men det blev Gais i stället. Något som Carlstads ordförande Stefan Westergren reagerat starkt emot.

– De har inte pratat med oss. Det har funnits gott om klubbar som kontaktat oss och varit intresserade av Pär, men Gais är inte en av de klubbarna. Deras a-lag är visserligen allsvenskt, men deras ledning hör hemma i en gärdsgårdsserie, säger han till GP.

En obehaglig överraskning

För Örgryte kom beskedet som en överraskning. En obehaglig sådan, enligt sportchefen Dick Last.

– Jag är jättebesviken över att Pär inte valde oss. Det kändes som att vi kommit långt både med honom och hans klubb i förhandlingarna, säger han till GP.

Pär Ericsson är mycket nöjd med övergången som innebär att han blir Gais spelare från och med 1 januari 2009. Han går som Bosman då hans kontrakt gått ut. Han erkänner att han mer eller mindre bestämt sig för att gå till Öis när Gais kom in i bilden.

– Jag har vänt och vridit och kommit fram till att det här är just nu. Just nu har jag en chans att spela allsvenskt. Jag tvivlar inte på att Öis går upp, men man vet aldrig. Jag måste tänka på vad som är bäst för mig själv just nu, säger han till VF.

Skrev på för tre år

Gais, som har skrivit ett treårskontrakt med Ericsson, håller inte med om att de har snuvat Örgryte på en spelare.

– Vi har inte hört att han skulle så gott som skulle vara klar för Örgryte. Vi har jobbat utifrån vår mall, säger fotbollsansvarige Mikael Robertsson till VF.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS