”Rikard Norling sparkas på måndag”

avJohan Arvidsson

Uppgifter i natt – Norling får gå: ”Dolkstöt i ryggen”

Foto: Stöd av fansen AIK-alliansen står bakom Rikard Norling.

Rikard Norling sparkas från AIK i morgon – på inrådan av vd:n Charlie Granfelt och sportchefen Ola Andersson.

Det uppger AIK-alliansen i ett detaljerat brev.

”Beslutet är en sista dolkstöt i ryggen”, skriver klubbens tunga supporterföreningar.

Striden om Rikard Norlings tränarframtid i AIK fortsätter. För bara några veckor sedan avslöjade Sportbladet uppropet där en sammanslutning av supportergrupper krävde att Norling skulle få sitta kvar. Trots nio raka matcher utan vinst protesterade fansen i ett öppet brev mot uppgifterna att han kommer att sparkas efter säsongen.

Publicerades på supportersajt

I går kväll gick AIK-alliansen (Black Army, Sol Invictus, Ultras Nord, Smokinglirarna) och Firman Boys ut med ut med ett nytt brev, som bland annat publicerades på supportersajten Svenskafans.

Rubriken: ”Norling sparkas på måndag”.

”Det har tidigare kommunicerats ut från klubben, såväl internt som externt, att tränarfrågan ska utvärderas och avgöras först efter säsongen. Formellt sett kan detta anses stämma då styrelsen ännu inte tagit det slutliga beslutet. Men i praktiken är frågan internt redan avgjord sedan AIK:s sportchef Ola Andersson och vd Charlie Granfelt i onsdags i samband med ett möte i sportrådet (där även ungdoms- och utvecklingsansvarige Leif Karlsson deltog) lämnat sina synpunkter och rekommendationer”.

Uppmanar fans att välja sida

De samlade supporterföreningarna uppmanar samtidigt fansen att välja sida när AIK i dag möter Helsingborg på Råsunda i den näst sista allsvenska matchen för säsongen.

”AIK:s organiserade supporterföreningar och grupperingar har i dag slutligen tappat allt förtroende för Ola Andersson och Charlie Granfelt och vår uppmaning till dessa är att de omgående ställer sina platser till förfogande och avgår så att detta kan sluta någorlunda värdigt utan att deras namn behöver släpas i smutsen något mer än av dem själva.”

Sportbladet sökte i går kväll Charlie Granfelt, Ola Andersson och

Rikard Norling vid upprepade tillfällen.

ARTIKELN HANDLAR OM