Norrköping vände – guldstriden lever

Foto: Bildbyrån

avJonathan Nilsson, Per Bohman

FOTBOLL

NORRKÖPING.

Peking sätter press på AIK.

Förlorar Gnaget mot MFF på måndag skiljer bara tre poäng med tre omgångar kvar.

– Nu hejar vi på Malmö. Jag ska skicka ett sms till Markus Rosenberg i kväll. Jag hoppas att han taggar till ordentligt, säger Simon Thern efter 4–1 mot ÖFK.

Dramatiken i den allsvenska guldstriden fortsätter.

Med fyra omgångar kvar att spela tog Norrköping emot Östersund, och för hemmapubliken såg gulddrömmen allt mer avlägsen redan efter tolv minuter.

Då tog nämligen ÖFK ledningen genom lagkaptenen Tom Pettersson. 28-åringen följde med upp i anfallet och skickade in ledningsmålet med ett hårt pressat skott.

Men glädjen blev kortvarig för gästerna, det dröjde bara till den 26:e minuten innan Alexander Fransson kvitterade.

Holmberg matchvinnare

Målet kom efter inspel snett inåt bakåt. Den stekhete Kalle Holmberg stötte sedan in 2–1 på samma sätt innan halvtid. Hans femte mål på de fem senaste matcherna.

– Jag tänker inte när jag skjuter utan är bara på rätt ställe nu, säger Holmberg.

Lars Krogh Gerson rullade in 3–1 på en tveksam straff innan Simon Thern fick till en riktig drömträff från distans.

– Jag fick flaxa till – det var som en spasm – med ett skott till 4–1. Den satt fint i foten och flög iväg ganska bra, säger Simon Thern.

Hosam Aiesh tröstmålade i slutminuten på straff och fastställde slutresultatet till 4–2.

Norrköping seger räddar lite av spänningen i den allsvenska guldstriden. Nu ligger de bara tre poäng efter AIK med tre matcher kvar att spela.

– Vi måste gå rent och nu har vi legat under två raka matcher och lyckats vända. Vi växer och får ett större självförtroende. Det känns riktigt bra inför avslutningen, säger Simon Thern.

”Hejar på Malmö”

För AIK återstår det fyra matcher och imorgon spelar laget en tung match mot Malmö – och bara några dagar senare väntar ÖFK på bortaplan.

– Vi hejar på Malmö i morgon och håller alla tummar vi kan, säger Thern och fortsätter:

– Tre matcher kvar och tre pinnar som skiljer oss från AIK. AIK har varit så himla stabila i år, så ska de släppa poängen nu så krävs det att de har sin största dipp för året. Det hoppas vi på.

AIK har ändå tuffa matcher?

– Skulle MFF vinna i morgon är det bara tre poäng som skiljer. Då är det inte så himla klart längre. MFF har så många skickliga spelare. De har det bästa laget som vi har mött i år. Nu hoppas att vi att Markus Rosenberg taggat till ordentligt. Han ska få ett sms från mig nu.

Kalle Holmberg håller med:

– Vinner Malmö i morgon så blir det verkligen nervigt för AIK.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM