Allsvenskan i fotboll

Milošević: ”Jag tycker nivån är jävligt dålig”

Kritisk mot AIK, gräset och domsluten

Av: 

Frida Fagerlund

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

AIK tappade poäng i guldstriden mot Djurgården.

Efter det mållösa mötet var Alexander Milošević inte nöjd med mycket.

– Det var lite som att man körde intervaller. Det var spel i en minut, sen blev det frispark. Odla lite gräs, och så spelar vi därifrån tycker jag, säger mittbacken.

Efter att Hammarby förlorat borta mot Malmö under lördagen hade AIK möjlighet att ta ett järngrepp om den allsvenska guldstriden.

Årets sista derby mot Djurgården på Tele2 arena blev tufft med många dueller och slutade mållöst.

Alexander Milošević var besviken efter det oavgjorda resultatet som innebär att IFK Norrköping kan knappa in något i tabellen vid vinst mot Kalmar senare under efter middagen.

– Vad ska man säga? Jag vet inte. Det var väl fotboll i 20 minuter och sedan blåstes det i 70 minuter. Det var ingen bra fotbollsmatch, säger Milošević.

”Det var ingen vidare fotbollsmatch”

Är du besviken?

– Väldigt besviken. Jag tycker inte att vi gör det vi ska. Vi spelar mot ett lag som ligger typ tia i serien och vi spelar inte bättre än så här. Vi får titta oss själva i spegeln i kväll och så får vi återkomma om en vecka.

– Vi skulle spela på vårt sätt. Jag kan tänka mig att det var en ganska tråkig match att kolla på. Man hade inte ens behövt komma hit i dag, man hade kunnat läsa ett referat i stället. Det var lite som att man körde intervaller. Det var spel i en minut, sen blev det frispark.

Du kan inte se positivt att få med sig poäng trots att man spelar dåligt?

– Nej, jag tycker inte det. Det blir ingen vidare fotbollsmatch. Det blåses hit och dit. När vi ska få frispark blir det ingen frispark, och (Enock Kofi) Adu får gult kort efter fyra minuter. Jag vet inte. Jag tycker nivån är jävligt dålig. 

Är det några speciella situationer du tänker på?

– Ärligt talat, ni som ser…eller jag vet inte om det bara är jag som tänker på det, men jag tycker det var riktigt dåligt. Alla har väl dåliga matcher, jag har också haft dåliga matcher. 

– Sen står jag inte här och säger något dåligt om Djurgården eller skyller på något annat. Det är bara vi. Djurgården gör det till en tuff match för oss, all eloge för det.

”Varför ska vi göra det till en sån jämn match?”

Man ska kunna kräva mer hos av er?

– Ja, det tycker jag absolut. Vi är 21 poäng framför Djurgården. Vi spelar som att det är en match om att undvika komma under kvalstrecket. Vi ska höja oss, vi ska gå ut med ett större självförtroende än vad vi gjorde. Vi ska fokusera på här och nu, den här matchen i dag. Vi ska inte kolla framåt eller bakåt - vi ska kolla var vi är i dag.

– När det är så stor skillnad i tabellen, varför ska vi göra det till en sån jämn match? Vi får i alla fall en poäng om man ska se något positivt.

Är du nöjd med något?

– Ja, vi håller nollan.

Milošević anser att man i Sverige på allvar ska titta på underlaget på arenorna i Allsvenskan.

– Odla lite gräs, och så spelar vi därifrån tycker jag. Det kanske är dags för Sverige att kolla på det. Det är helt olika, du möter ett lag på plastgräs och sen på gräs. Folk som inte spelar känner inte av det, det är som två olika världar.

Vi borde ha en rak linje med likadana förhållanden överallt?

– Ja. Kolla på det i Frankrike, där har det förbjudits. Jag tycker det ska förbjudas. 

Vad det grinigt mellan dig och Jonas Olsson?

– Jag vet inte. Han är väl sådan som person att han måste hävda sig. Det är kul för honom.

Du är tidigt ute från omklädningsrummet. Handlar det om besvikelse?

– Ja. Det är en viktig match och som sagt ska vi fokusera på var vi är nu, inte vad som händer i framtiden. Gör vi det tycker jag vi är bäst i Allsvenskan.

Olsson: ”Tycker det är en bra nivå”

Djurgårdens Erik Johansson tycker med att det blåstes ofta under matchen.

– Jag har samma uppfattning. Men mer tänker jag inte säga. Det blåstes ganska mycket.

Hur tråkigt är det?

– Jag vet inte om de vill dra ner på tempot. Jag vet inte.

Lagkamraten Jonas Olsson håller inte alls med om domarkritiken.

– Jag tycker alltid att Stefan håller en bra nivå, även i dag. De kändes frustrerade i första halvlek och i andra också. Så fort det small. Så det får stå för dem, säger Olsson.

Du tycker inte att spelet blev hackigt?

– Nä... De varningar de får, framför allt Milosevics är ganska klar. Mrabti gör bort honom och så fäller han honom. Det är varning alla dagar i veckan. Så jag tycker Stefan höll en bra nivå och att attityden på planen var bra.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

IFK-stjärnan: ”Det är det man lever för”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK Fotboll

Djurgården