Stormöte i Champions League-semifinalen

FOTBOLL

Lottningen till semifinalerna i Champions League gjordes under fredagen.

Där väntar ett riktigt stormöte. Mesta mästarna Real Madrid ställs mot tyska giganten Bayern München.

I den andra semifinalen ställs Liverpool mot Roma.

Foto: Jean-Christophe Bott
Vilka lag möts i semifinalerna?

Liverpool, Roma, Bayern München och Real Madrid tog sig alla vidare från kvartsfinalerna efter flera dramatiska matcher. Under fredagen lottades semifinalerna och det var nog många som höll andan när den forne storspelaren Andriy Shevchenko skulle dra lagen.

Real Madrid mot Bayern München

Finalen i Champions League spelas den 26 maj men efter att lottningen var över stod det klart att det kommer att bjudas på stormöten under semifinalerna. Efter Shevchenkos dragning stod det klart att två av de mest framgångrika lagen i turnerings historia, Bayern München och Real Madrid, ställs mot varandra i semifinalen. Real Madrid som redan har vunnit turneringen tolv gånger får nu alltså tuffast möjliga motstånd för att nå fram till finalen.

I den andra semifinalen ställs alltså sensationslagen Liverpool och Roma som båda imponerade i kvartsfinalerna. Liverpool slog ut Manchester City efter en chockstart i det första mötet och Roma stod för en bragdartat vändning i mötet med Barcelona.

Bayern München kommer att inleda hemma mot Real Madrid och Liverpool kommer att börja på Anfield mot Roma. De första matcherna i semifinalerna spelas 24–25 april med returmöte en vecka senare.

Champions League-finalen spelas den 26 maj på NSC Olimpiyskiy Stadium i Kiev.

Förutsättningar CL: De fyra kvarvarande lagen är Liverpool, Roma, Real Madrid och Bayern München. Alla kan möta alla.

Foto: OSCAR DEL POZO / AFP
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM