Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Granqvists vädjan till Zlatan i VM-frågan: Säg vad du vill

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

KRASNODAR. Landslagets lagkapten Andreas Granqvist, 33, eller lagkamraten Viktor Claesson, 26, vill inte ta ställning till om de vill ha med Zlatan Ibrahimovic, 36, till VM.

Däremot har Krasnodarduon en stark önskan till superstjärnan i LA Galaxy:

– Zlatan borde ringa till Janne eller säga till media vad han verkligen vill, säger Granqvist.

Med tre veckor kvar tills Janne Andersson ska presentera den svenska VM-truppen kommer det dagligen olika antydningar kring Zlatan Ibrahimovics deltagande eller inte vid mästerskapet i Ryssland.

Den svenske förbundskapten har fått frågor om Ibrahimovics eventuella VM-medverkan från både svensk och internationell media när Andersson under den senaste veckan ställt  upp på flera intervjuer inför VM.

Uttalandena från LA Galaxyanfallaren har varit svårtydda.

– De ökar, svarade han på Sportbladets fråga nyligen om chanserna att se honom i blågult till sommaren.

”Ibra bra på att bygga business”

Ett par dagar senare sa Ibrahimovic i talkshowen Jimmy Kimmel Live:

– Jag sa bara att jag ska till VM. Om jag säger mer kommer folk hänga mig, jag måste vara försiktig med vad jag säger nu. Men jag menar, VM utan mig skulle inte vara VM.

Om Zlatan menade att han skulle vara med på planen blev det dock än mer luddigt när det framkom att han blir ansiktet utåt för ett betalkorts globala reklamkampanj under fotbolls-VM.

– Zlatan är väldigt bra på att bygga business. Det är vad det handlat om hittills, tror jag. Där är han skicklig. Sedan om han vill spela i VM eller inte har jag ingen aning om, säger landslagets lagkapten Andreas Granqvist när Sportbladet träffar honom i Krasnodar i samband med en längre intervju inför VM.

Hoppas du att Zlatan spelar i VM?

– Jag får vara så tråkig och säga som Janne: så länge Zlatan inte ändrar på sitt eget beslut att säga nej till landslaget så blir det bara spekulationer. 

– Jag, som lagkapten, kan inte inte sitta och prata om vad jag tycker om Pontus Wernbloom, Andreas Isaksson eller Zlatan i ett VM. Det blir respektlöst mot spelarna som gjort så att vi är i VM. Pratar vi specifikt om Zlatan så blir det konstigt mot Ola (Toivonen), Mackan (Berg), John (Guidetti), Nyman (Christoffer) och Isaac Kiese Thelin.

”Ni nappar på det mesta”

– Det är helt och hållet en fråga för Janne – om det blir aktuellt. Än så länge har de inte haft kontakt, som jag har förstått det. 

– Det är mest spekulationer och sedan nappar ni på det mesta Zlatan säger också, säger Granqvist med ett leende.

Borde Zlatan tala klarspråk och säga vad som gäller i stället?

– Ja, det kan jag tycka. Att han ringer Janne eller säger till media ”Ja, jag vill spela i VM” eller ”Nej, mitt nej sedan EM står fast”. Då hade inte spekulationerna varit där. 

Lagkamraten i Krasnodar och en av de som fått det största genombrottet i ryska ligan under säsongen, Viktor Claesson, är inne på samma linje:

– Det hade varit väldigt skönt för att dämpa alla spekulationer, att Zlatan ger lika tydligt besked som Pontus Wernbloom. Eller om han säger att han känner ett väldigt sug över att vara med i VM. Det blir mycket enklare för alla då. Mer svart på vitt, säger Claesson.

– Jag tror att det hade varit väldigt bra för landslaget med raka besked från Zlatan.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatans nya reklamfilm – en passning till Janne Andersson

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Fotbolls-VM

Andreas Granqvist

Zlatan Ibrahimovic

Janne Andersson

Herrlandslaget i fotboll