Målvaktstränaren kan stå i premiären

FOTBOLL

Redo för match mot Kalmar

Foto: BILDBYRÅN

Om en vecka startar Allsvenskan.

Då kan Helsingborg tvingas ställa sin målvaktstränare i målet.

– Jag förbereder mig för match mot Falkenberg och förbereder mig även till premiären mot Kalmar, säger Daniel Andersson, 42.

Helsingborgs första- och andremålvakt – Pär Hansson och Matt Pyzdrowski – är båda skadade. Därför får Henrik Larsson lita på sin målvaktstränare, Daniel Andersson. Den senaste veckan har 42-åringen gått från målvaktstränare till full träning som målvakt.

– Handlar det bara om en kort period så kan jag vrida igång maskineriet. Jag har försökt att göra mig "up to date." Men att vara målvakt dag ut och dag in är en sak, att alternera det med att vara tränare håller såklart inte i längden, säger målvakten Daniel Andersson till hd.se.

Tillbaka i mitten av april

Nästa lördag, den 4:e april, har HIF premiär i Allsvenskan borta mot Kalmar. Då kan det mycket väl bli så att Daniel Andersson står mellan stolparna. Pär Hansson har brutit ett finger och Matt Pyzdrowski är borta med en stukad fot.

– Det finns väl inget lag i världen som vill ha skador samtidigt på bägge ordinarie målvakter. Men vi ser hoppfullt på det och det blir nog bara under en liten period. I mitten av april är bägge i full sving, säger Daniel Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM