Matas show mot Liverpool

FOTBOLL

Ingen plats i startelvan på nästan två månader.

Men Juan Mata, 26, är tillbaka på allvar – i dag sänkte han Liverpool med ett drömmål.

– Jag tycker att det är min bästa match i United-tröjan, säger Mata enligt BBC.

Den 17 januari var Juan Mata med i Manchester Uniteds startelva mot QPR. Spanjoren blev dock utbytt i halvtid och efter det har inte 26-åringen fått spela en enda ligamatch från start – fram till mötet med Tottenham i den senaste omgången.

United gjorde en av säsongens bästa matcher, vann med 3-0 och Mata visade framfötterna. Det gav honom en startplats mot Liverpool – och han levererade direkt.

Påminner om Zlatans mål

Efter en knapp kvart gick Mata i djupled, tog emot en fin passning från Ander Herrera och sköt in 1-0 bakom Simon Mignolet. Men spanjoren nöjde sig inte med det målet.

En timme in i matchen bjöd han på ett klassmål. Angel di Maria lyfte in bollen i straffområdet till Mata som i luften drog till på volley och sköt in bollen i bortre hörnet. Det såg ut som en halv cykelspark och påminde om Zlatans mål mot Frankrike i fotbolls-EM 2012.

– Jag tycker att det är min bästa match i United-tröjan. Det är en stor match, kanske den största i engelsk fotboll, så det var härligt att göra två mål, säger Mata.

– Det var viktigt för mig. De senaste månaderna har inte varit roliga för mig, men det är managern som bestämmer. Jag är glad i dag.

United fem poäng före

Liverpool, som fick jaga mål med en man mindre efter Gerrards hjärnsläpp, reducerade genom Daniel Sturridge. Hemmalaget tryckte på i slutet men det blev noll poäng för managern Brendan Rodgers på Anfield.

Wayne Rooney fick ett ypperligt läge att trycka in en boll till på stopptid när United fick straff. Men Simon Mignolet räddade och förbannelsen fortsätter för engelsmannen, han har inte gjort mål på Anfield på tio år.

– Han är väldigt sällan bra på den här arenan, han får nästan aldrig till det, säger Erik Niva.

Det här var en viktig vinst för United i kampen om Champions League-platserna, det skiljer nu fem poäng ner till femman Liverpool.

ARTIKELN HANDLAR OM