Eriksson kan bli nyckelspelare i kvalet

FOTBOLL

MALMÖ. Magnus Eriksson har bänkats från start i de fyra senaste matcherna i Champions League-kvalet. Men när MFF måste vinna på onsdag mot Salzburg ser Eriksson ut att bli en nyckelspelare.

Placeringen av honom som innermittfältare mot Norrköping var med tanke på Salzburgsmatchen.

– Ja, absolut. Han har en väldigt bra fot som vi måste ha på planen och få upp i planen. Bra att han fick 90 minuter och har hittat en bra matchroll, säger Hareide till Sportbladet.

MFF måste vinna på onsdag och då går det inte att bara spela defensiv och kontring. Vilket är exakt det spel Salzburg är mest vant att möta i omgång efter omgång i den österrikiska Bundesligan.

Med Simon Thern skadad har MFF inte haft något direkt alternativ till en kreativ innermittfältare som kan skapa den offensiv som kommer att behövas. En snabb omskolning av Magnus Eriksson kan lösa problemet.

I sin första match som mittfältare, mot Falkenberg borta, sprang Magnus mest runt som en nedflyttad anfallare men mot Norrköping hittade han sin position.

– Det känns bättre och bättre, säger Magnus Eriksson.

Han och Enock Kofi Adu hittade efterhand ett samarbete där Magnus tog mer offensiva initiativ. Något som kommer att behövas mot Salzburg då Malmö inte får bli för defensivt.

– Så är det och någonstans har vi vårt grundspel här hemma. Salzburgs starka sida är att de går sjukt mycket framåt. Kan vi då ha ett bollinnehav mot dem tror jag inte att de är så vana att försvara sig.

MFF tvingas på onsdag att klara sig utan rutinerade vänsterbacken Ricardinho som gick ut efter 14 minuter mot Norrköping med en knäskada som kan hålla honom borta i sex veckor.

Enligt Hareide går då Pa Konate, 20, som aldrig spelat en minut i en europamatch, in på vänsterbacken.

– Han får ha en snabb upplärning i internationellt spel mot en riktigt duktig spelare. Vi får kasta i honom på djupt vatten och se om han kan simma, säger MFF-tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF