PL-lag kan ändra sitt klubbmärke

Publicerad 2014-07-10

West Ham United nära att ta fram ny logotyp

2016 väntas West Ham United lämna Boleyn Ground för London Olympic Stadium.

I samband med flytten överväger man att ändra något heligt.

Klubbmärket kan komma att få ett nytt utseende.

Följ ämnen

Det är sedan tidigare klart att West Ham United planerar att byta klassiska Boleyn Ground, även känd som Upton Park, mot nybyggda London Olympic Stadium 2016. Klubben nöjer sig inte bara med en förändring, utan verkar även vilja göra en annan. Emblemet, som just nu är inne på sin 15:e skepnad någonsin, kan få ett nytt utseende.

West Ham vill, enligt Daily Mail, lägga in ordet ”London” i märket, medan Boleyn-slottet ska bytas ut i namnets ställe. Byggnaden har funnits med i över 100 år, och ska ha kommit ifrån ett ståtligt lokalt hus, Green Street House, där Anne Boleyn, hustru till Henry den åttonde av England under 1500-talet, påstås ha bott.

De två gyllene hamrarna, som representerar järn- och skeppsbyggarindustrin vid Themsen, kommer däremot att få finnas kvar, enligt Daily Mail.

Blandade reaktioner

Märkesförändringen ska få föreningen att kunna konkurrera bättre på den globala marknaden än vad den gör i nuläget. West Ham-supportrarna, som ges möjligheten att själva rösten huruvida emblemet ska ändras eller inte, tycker helt olika om logotypen som tagits fram.

”Varför ska vi behöva ha ”London” på vårt märke? Om någon vill veta var West Ham finns, så är det ju bara att googla.”, skriver Twitter-användaren @westhamtransfer.

@TezzyWilsonWHU är mer positivt inställd.

”Snacket om uppdateringen av West Ham-märket låter bra. Äntligen pratas det om en snygg design.”

Vädjar till fansen

West Ham United själva meddelar att det är upp till fansen hur arenabytet kommer att bli.

”Styrelsen vet att konsekvenserna av klubbens flytt beror på supportrarnas acceptans av det nya hemmet. Det är viktigt att vi, tillsammans, får det att bli rätt från början ”, skriver Hammers på sin hemsida, och beskriver hela processen med poängen att byta logotype.

Röstningen om ett eventuellt förändrat märke inleddes i går, 9 juli, och är planerad att stängas i morgon, 11 juli, klockan 18.00 brittisk tid.

West Ham slutade i fjol på 13:e plats i Premier League och inleder den kommande säsongen hemma mot Tottenham.

Följ ämnen i artikeln