Bekräftat: Sadiku lämnar Helsingborg

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Nöjda med övergången efter förutsättningarna”

Foto: Loret Sadiku.

Det har spekulerats en längre tid – nu lämnar Loret Sadiku Helsingborg.

Klubben bekräftar i ett pressmeddelande att 22-åringen är klar för turkiska nykomlingen Mersim Idman Yurdu.

– Han har haft en önskan om att få spela i den turkiska ligan och under de förutsättningarna känner vi oss nöjda med övergången, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Loret Sadiku kom till Helsingborg från Värnamo inför säsongen 2012. Efter tre mål på 57 allsvenska matcher tar nu försvararen nästa steg i karriären, precis som Sportbladet avslöjat, till turkiska Mersim Idman Yurdu.

”Velat gå vidare”

– Vi har under det senaste året haft en tät dialog med Loret där han varit tydlig med att han velat gå vidare från HIF och allsvenskan och helst i detta sommarfönster. Han har haft en önskan om att få spela i den turkiska ligan och under de förutsättningarna känner vi oss nöjda med övergången. Givetvis är det tråkigt att vi mister en oerhört duktig och viktig fotbollsspelare, men vi önskar Loret all lycka i sin nya klubb och fortsatta karriär, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Helsingborg skriver att en del praktiska detaljer återstår och att övergången officiellt kommer att gå igenom den 14 juli. Mersim Idman Yurdu är nykomling i turkiska högstaligan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM