Domslutet som kan avgöra allsvenskan

FOTBOLL

Experten: ”En väldigt klar straff”

1 av 5

MALMÖ/STOCKHOLM. Underläge i stormötet mot Malmö FF.

Då fälldes IFK:s Emil Salomonsson i straffområdet – men domare Markus Strömbergsson friade.

– När han protesterade blev jag lite förvånad, sger domaren Markus Strömbergsson.

Guldjagande Malmö FF tog ledningen med 1-0 mot IFK Göteborg efter mål av Markus Rosenberg i den första halvlek, som var öppen och svängig historia.

I inledningen av andra halvlek hettade känslorna till när Blåvitt ansåg sig berövade på en straff. Ytterbacken Emil Salomonsson fälldes av MFF:s Filip Helander i den 50:e matchminuten – men domaren valde att inte peka på straffpunkten.

– Jag tycker den är solklar, säger IFK-backen till Sportbladet.

”Riktigt surt”

Salomonsson blev som tokig och tog ett antal löpmeter mot domare Strömbergsson för att visa sitt missnöje.

– Det där är för mig en väldigt klar straff, säger Jens Fjellström.

Även en pressad Mikael Stahre var förbannad vid sidlinjen.

– Det där måste vara riktigt, riktigt surt att inte få. Göteborg behöver ju all form av framgång och marginaler med sig, säger Fjellström.

– Det är ingen tvekan om att Filip Helanders ben släpar efter och drar ned Emil Salomonsson, säger experten Hasse Backe.

”Inte säker”

Domaren själv var osäker vid straffincidenten.

– Från den position jag har där och då är jag inte säker på att det är kontakt och att det är straff, sen om bilderna visar något annat så är det så. Men jag måste se det på dvd för att vara säker. Vi har inte tittat på det, vi har skivan med oss, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Jag gör en bedömning, om det skulle visa sig sen att Salomonsson har rätt så är det så. Jag har full respekt för Salomonssons känsla, det är en kille som jag har stor respekt för. Så när han protesterade blev jag lite förvånad.

Matchen slutade 2-2.

ARTIKELN HANDLAR OM