Robin Olsen väljer svenska landslaget

FOTBOLL

Danske förbundskaptenen: ”Hans chanser är större där”

Foto: Bildbyrån

Det har varit en dragkamp om Robin Olsen, 24.

Fotbollskanalen.se uppgav tidigare i dag att MFF-målvakten nobbar danska landslaget för spel med det svenska.

Danske förbundskaptenen Morten Olsen bekräftar nu valet.

Erik Hamrén presenterar i dag truppen som åker på den årliga januariturnén. Och det uppges bli en smärre bomb i bland spelarna.

Enligt Fotbollskanalen kommer Malmö FF:s succémålvakt Robin Olsen, 24, att finnas med i truppen.

Olsen har imponerat under hela den gångna säsongen både i Sverige och ute i Europa. Något som till slut ledde till en dragkamp mellan Danmark och Sverige om vilket landslag han skulle spela för.

Danska föräldrar

Hamrén gjorde ett övertalningsförsök.

– Erik och jag hade ett väldigt bra snack. Vi pratade om situationen och han berättade för mig om sina tankar. Sedan berättade jag för honom hur allt låg till. Men vi kom inte fram till något, berättade Olsen för Sportbladet för en månad sedan.

Olsen har danskt pass och danska föräldrar men är född i Sverige och bott här i hela sitt liv. Fotbollskanalen uppgav tidigare i dag att Olsen valt att nobba Danmark och skaffa svenskt pass.

”Hans eget val”

Danmarks förbundskapten Morten Olsen bekräftar i en intervju med danska Metro Express att man blivit snuvade.

– Han ringde och berättade att han var glad att vi hört av oss, men att han valt Sverige. Det är ju hans eget val. Han menar väl att hans chanser är större i det svenska landslaget, säger Morten Olsen till Metro Express.

Olsen och hans Malmö FF spelar i morgon vad som kan bli deras sista match för säsongen. De svenska mästarna är i Grekland för match mot Olympiakos. MFF behöver vinna för att knipa tredjeplatsen i gruppen och avancera till Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM