Mardrömsstart för Manchester United

FOTBOLL

Tung smäll i Premier League-premiären

1 av 4

Gylfi Sigurdsson gav Louis van Gaal, 63, en mardrömsstart.

Islänningen sköt tre poäng till Swansea på Old Trafford i premiären.

– Vi har byggt upp självförtroendet under försäsongen, och det förstörs helt nu på grund av det här resultatet, säger van Gaal enligt ESPN.

Säsongen 2013/14 slutade med en sjundeplats och Louis van Gaal plockades in för att föra tillbaka Manchester United till toppen. Men säsongen inleddes med en käftsmäll för holländaren.

För första gången på 42 år förlorade laget en premiär på Old Trafford.

– Det är väldigt tråkigt att vi förlorade vår första hemmamatch. Vi nådde inte upp till vår rätta nivå. Jag är besviken att vi inte kunde göra bättre ifrån oss i vår första hemmamatch, tråkigt för fansen, säger Louis van Gaal enligt BBC.

Ki premiärskytt

Ki Sung-Yueng gjorde Premier League-säsongens första mål när han tryckte in 1-0 till Swansea efter en halvtimme. Knappt tio minuter in i andra halvlek kvitterade Wayne Rooney med en cykelspark från nära håll.

Det var ett mål som gav stort jubel på läktaren, och säkerligen en hel del hopp om tre poäng bland fansen. Men i stället blev det noll poäng i premiären.

– Vi hade fler chanser än Swansea, men det spelar ingen roll för resultatet. Det är målen som räknas. Jag trodde vi skulle vinna vid 1-1, men eftersom vi inte spelar som ett lag i andra halvlek gjorde vi felaktiga beslut när vi gick framåt, säger managern.

Sigurdsson hjälte

I den 72:e minuten avgjorde Gylfi Sigurdsson. Wayne Routledge misslyckades med sitt skottförsök och i stället hamnade bollen hos islänningen som från nära håll satte 2-1.

United premiärspelade även mot Swansea i fjol, då lyckades David Moyes föra laget till en 4-1-vinst på bortaplan. Det är första gången van Gaal förlorar en ligapremiär.

Enligt The Guardian anser van Gaal att dagens United inte är tillräckligt bra för att vinna ligan.

– Det visste jag redan före matchen, säger han, och bekräftar att han letar förstärkningar.

– Det tänkte jag inför matchen. Inget har förändrats...vi får se vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM