Arsène Wenger

Kostade 145 miljoner men förstår ingenting

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Wenger: Första gången det hänt mig

Gabriel Paulista må vara en skolad försvarare, en stor talang och en tung värvning för Arsenal.

Inför söndagens debut i FA-cupen finns det ändå ett väldigt stort problem för 24-åringen.

Han kan ingen engelska, väldigt lite spanska och knappt någon annan i Arsenal talar portugisiska.

Gabriel Paulista köptes från Villarreal under januari för motsvarande 145 miljoner kronor. En väldigt välkommen förstärkning till ett Arsenal-försvar som saknat bredd.

”Det är ett problem”

Problemet är bara att brassen inte kan ett enda ord engelska, bara grunderna i spanska och knappt någon annan i Arsenal talar portugisiska.

– Det är ett problem. När du inte talar engelska och inte förstår ”bredda, kom tillbaka, höger, vänster” så är det ett problem för en försvarare. Du måste i alla fall förstår nyckelorden: ”Domare. Offside. Frispark”, säger managern Arsene Wenger till The Guardian.

Trots att Arsenal värvat spelare från hela världen är det första gången under Wengers 19 år i klubben de ställs inför problemet.

”Den förste jag köpt”

– Han är den förste försvarare jag köpt som inte kan engelska. När det gäller andra spelare så var José Reyes inte fantastisk på engelska, inte ens när han lämnade. Men Thierry Henry var flytande efter tre månader. Vissa lär sig snabbt och för andra tar det längre tid. Gabriel är väldigt fokuserad. Vi får se hur det går.

Wenger medger att han skulle vilja vila Per Mertesacker i söndagens match men kan tvingas spela tysken då mittbackskollegan Laurent Koscielny har problem med en axel. Oavsett vem det blir väntas Gabriel Paulista starta bredvid i FA-mötet med Middlesbrough.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Arsène Wenger

Arsenal FC

Premier League

Gabriel Paulista