Vidare till kvartsfinal - lottdragning avgjorde

Publicerad 2015-01-29

Guinea vidare i Afrikanska Mästerskapen

Efter tre matcher stod Mali och Guinea på samma antal poäng och samma målskillnad. Lottdragning fick avgöra det hela och Guinea drog det längsta strået - därmed är de vidare till kvartsfinal i Afrikanska Mästerskapen.

Inför gårdagens avslutning i grupp D i Afrikanska Mästerskapen stod det klart att det kunde bli dramatiskt. Vid 1-1 i någon eller bägge av matcherna skulle lottdragning avgöra vem eller vilka som tog sig vidare.

1-1 i alla matcher

Medan Elfenbenskusten lyckades besegra Kamerun med 1-0 och därmed ta sig vidare av egen kraft så spelade Guinea och Mali 1-1.

Efter 1-1 i alla tre matcher så stod bägge lagen på tre poäng och 3-3 i målskillnad. Därmed fick en lottdragning under torsdagen avgöra vilket av lagen som skulle ta sig vidare till kvartsfinal.

Enligt The Guardian ska lottningen ha gått till på så vis att representanter från vardera nation fick dra en varsin boll. På den ena ska det ha stått 2 och på den andra 3. Representanten som drog bollen med nummer 2 i ska ha fått kvartsfinalplatsen.

Två raka brons - åkte ut i gruppen

Guinea drog nummer 2 och vann därmed lottdragningen. De ställs nu mot Ghana i kvartsfinal.

Mali, som tagit brons i de två senaste mästerskapen, åker därmed ut i gruppspelet. Troligtvis extra tungt då de i de två första matcherna släppte in kvitteringsmålet i 84:e respektive 86:e minuten.

Följ ämnen i artikeln