Elfsborgs mardröm

FOTBOLL

Anders Svensson kan missa matchen

Elfsborg går upp i klubbens viktigaste match imorgon.

Men här är beskedet som ger hela Borås mardrömmar.

- Som det kändes på träningen i dag är det tveksamt om jag spelar imorgon, sa ljumskskadade lagkapten Anders Svensson till sportbladet.se när han smet ut bakvägen förbi ett tiotal journalister utan Borås Arena.

Elsborgs absolut viktigaste spelare Anders Svensson inför morgonadagen returmöte med Debrecen i kvalet till Champions League kom med ett negatitvt besked på dagens träning.

– Som det kändes på träningen i dag är det tveksamt om jag spelar imorgon, sa landslagsspelaren Anders Svensson till sportbladet.se.

Elfsborgs stjärnmittfältare klev av det första mötet i Ungern redan i den första halvleken.

– Jag kände mig bättre i ljumsken idag, men jag har fortfarande väldigt ont. Men om jag spelar eller inte avgörs imorgon.

Sedan smet Svensson fort iväg från det väntande pressuppbådet och från Borås Arena.

Haglund väntar

Beskedet på dagens träning var inget som gladde Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

– Träningen gav inget klarare besked. Det är illavarslande. Det hade varit bättre om han kunnat ge hundra procent, sa Haglund till sportbladet.se.

Sist klev av Anders Svensson av redan i första halvleken och Haglund är beredd att vänta in i det längsta av den här matchen på nyckelspelaren om det blir spel eller ej.

– Vi kommer att vänta in i det i sista innan vi tar besked om Anders spelar.

Mittbacken Martin Andersson missade dagens träning på grund av magsjuka och det är oklart om han spelar imorgon. Fredrik Berglund och Mathias Svensson var båda med på dagens träning och gick för fullt.

Michael Wagner, Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM