Brasilien till Sverige

FOTBOLL

Stjärnorna möter Ecuador på Råsunda - om nio dagar

Grattis alla svenska fotbollsälskare!

Sportbladet kan avslöja att Ronaldinho och de andra superbrassarna spelar landskamp mot Ecuador - på Råsunda.

- Vi kallar det oktobersamba i Sverige, säger en källa nära det brasilianska fotbollförbundet.

Foto: Ronaldinho & CO kommer Ronaldinho och Robinho kommer till Sverige för match mot Ecuador på Råsunda den 10 okotber.

Nej, det är inte den 1 april i dag utan den 1 oktober.

Ja, det är alltså sant att Ronaldinho, Kaká och de andra världslirarna kommer till Sverige och Råsunda för att spela en landskamp mot Ecuador.

Och de svenska fotbollsälskarna behöver inte vänta länge - klockan 20.00 den 10 oktober intar superbrassarna Råsundas gräs.

- Det har gått väldigt snabbt. Matchen skulle egentligen ha spelats på Camp Nou i Barcelona, säger Sportbladets källa.

Bättra på skamfilat rykte

Enligt Sportbladets uppgifter kommer svenska fotbollförbundet presentera den sensationella landskampen i dag.

Varför i hela fridens namn möter då Brasilien Ecuador, som gick till åttondelsfinal i sommarens VM, i en vänskapslandskamp just på Råsunda?

Jo, Kentaro Group, som äger tv-rättigheterna till svensk fotboll äger också rättigheterna till brassarnas träningslandskamper.

När matchen inte kunde spelas i Barcelona såg det schweiziska företaget, som utmålades som syndabock under förhandlingarna om det svenska tv-avtalet, chansen att bättra på sitt rykte i Sverige och visa att man bryr sig om svensk fotboll.

- Jag har inga kommentarer, säger Kentaros ägare Philippe Huber.

Brassarna skickar alltså inget b-lag.

- Det är klart att Ronaldinho, Kaká, Edmilson, Robinho och Gilberto Silva kommer. Matchen är viktig, Brasilien och Ecuador är bittra rivaler, säger Sportbladets källa.

Det blir första gången lirare som Ronaldinho och Kaka spelar i Sverige. De kommer att genomföra ett träningspass på Råsunda på måndagskvällen.

Senast brasilien var i Sverige var 1983. Då firade man 25-årsjubiléet av VM-finalen 1958 och Sverige-Brasilien slutade 3-3.

Se till att få tag på en biljett - här är stjärnorna som ska spela i Sverige

Johan Flinck