ÅTERKOMSTEN

FOTBOLL

Hattrick av Trezeguet när Juventus utklassade Livorno med 5-1

Foto: David Trezeguet har precis nickat in 1-0 mot Livorno i comebacken.

Juventus uppträdde inte direkt som nykomlingar i Serie A-comebacken.

Men så är de inga vanliga nykomlingar heller.

– Vi vet att det kommer att bli svårt, men nu har vi visat att vi är tillbaka, säger tremålsskytten David Trezeguet till Gazzetta dello Sports nätupplaga.

Italiens mest klassiska förening, ”den gamla damen”, Juventus, var tillbaka i fotbollens finrum.

Efter mutor, skandaler och ett år i Serie B. Med 27 ligaguld och massvis med stjärnor, så hänger ju trycket över laget, även om man är nykomlingar.

Men Juventus levererade direkt – 5–1 mot Livorno.

David Trezeguet, en av fyra världsmästare i truppen, gjorde 1–0 och 4–0 innan han klackade in 5–0-målet. Nyförvärvet Vincenzo Iaquinta, en annan världsmästare, gjorde de övriga två målen.

Bra samarbete

”Trez” mål var riktiga klassmål. Det första kom efter en hörna där Pavel Nedved och Alessandro del Piero samspelade på kanten innan Trezeguet nickade in bollen. Det sista målet klackade han in från nära håll.

– Personligen är jag mycket nöjd, även om det viktigaste var att visa att vi håller på denna nivån, säger Trezeguet till Gazzetta dello Sports nätupplaga.

Alessandro del Piero får se upp, nyförvärvet Iaquinta kom in och samarbetet med ”Trez” fungerade mycket bra. Han fick också kröna sin Juve-debut med två mål. Det andra lite turligt när Pavel Nedved slog på ett skott utanför straffområdet, som studsade via Iaquinta i mål.

Massimo Loviso slog snyggt in Livornos tröstmål på övertid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A