Romans

FOTBOLL

Abramovitj kärleksaffär skakar Chelsea

1 av 3 | Foto: Skilsmässa Daria Zukova – så heter modellen som fått det 150 miljarder kronor tunga imperiet Abramovitj i gungning. Romans hustru Irina sägs ha anlitat de tuffaste advokaterna i Storbritannien.

LONDON

Här är bilden som skakar Chelsea – Roman Abramovitj tillsammans med en ung modell. Nu väntar kanske en strid om hans enorma förmögenhet.

Enligt brittisk press har hustrun Irina anlitat några av Storbritanniens tuffaste skilsmässoadvokater.

Den ryske oligarken är god för uppskattningsvis 150 miljarder kronor, som han tjänade på att köpa naturtillgångar billigt när Sovjetimperiet föll samman i början av 1990-talet.

Bland hans tillgångar återfinns Chelsea, stjärnlaget som vunnit Premier League två säsonger i rad.

Nu skakas imperiet av bilder i engelska tidningar på Roman Abramovitj och den 23-åriga ryska modellen Daria Zukova. Kvinnan ska den senaste tiden ha följt Abramovitj på hans resor runt om i världen, samtidigt som hustrun Irina tagit hand om parets fem barn på godset utanför London.

Svarta börsen

Lägret kring Chelseas ägare hävdar att kvinnan bara är en vän till oligarken.

– Han har både vackra och fula vänner, förklarade hans talesman nyligen.

Den förklaringen köper inte Roman Abramovitj hustru. Hon har den senaste tiden haft flera möten med den omvittnat hårda skilsmässoadvokaten Raymond ”Jaws” Tooth, skriver Daily Mail.

Irina har uppfostrat fem barn och funnits vid sin makes sida sedan han var en enkel ”svarta börs”-handlare.

Hustrun bidrog också till att Chelsea lyckades värva Andrij Sjevtjenko. Irina bjöd anfallarens hustru till London flera gånger för att övertyga paret att flytta.

– Hon har varit en klassisk lojal, rysk hustru. Nu känner hon sig förödmjukad och sviken, säger en av hennes vänner.

Roman Abramovitj förnekade tidigare i veckan att hans äktenskap befinner sig i en kris. Men Irina Abramovitjs familj antyder motsatsen.

– Roman fyller 40 i år och som vi säger i Ryssland ”då anländer de grå håren och demonerna börjar röra på sig”, säger hennes morbror Vladimir Malandin.

Enorma tillgångar

De eventuella problemen i paret Abramovitjs äktenskap hade varit privatsak om det inte vore för oligarkens enorma tillgångar. En skilsmässa skulle bli den dyraste någonsin – i världen.

Vad händer då med imperiet? Och vad händer med Chelsea?

Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM