”Seedningen är ett skämt”

FOTBOLL

Franrike rasar över "Dödens grupp"-lottningen

Frankrikes förbundskapen Raymond Domenech var rasande efter EM-lottningen.

VM-finalisten ställs mot tungviktsnationerna Italien och Holland.

– Seedningen är ett skämt. Det är vansinne att inte världsmästarna Italien toppseedas.

Foto: Besviken över lottningen.Raymond Domenech tvingas inse att Franrike hamnar i samma grupp som Italien, Holland och Rumänien.

När EM-lottningen i Luzern var över och krutröken efter dramatiken skringrats en smula syntes de värsta skadorna klart och tydligt:

Grupp C – Regerande världsmästarna Italien, finalisten Frankrike och stornationen Holland drogs alla ofrivilligt in i en trång, obekväm lägenhetsfest.

Den ende i sällskapet som kunde se ironin i det hela var inte helt oväntat Rumäniens boss Victor Piturca.

– Det är en lätt grupp, härligt...

Raymond Domenech hade inte lika lätt att se det roliga i att tvingas utbyta erfarenheter så tidigt i EM-slutspelet med jättarna.

– Jag är inte glad, ingenting som jag ville slog in. Jag tror inte nån av oss fyra förbundskaptener är speciellt glad efter den här lottningen. Vi skulle ha älskat att ha sluppit de här tre lagen.

Hollands Marco van Basten trodde knappt sina ögon.

– Vi var med i ”Dödens grupp” i förra VM...jag är nyfiken på vad man kommer att kalla den här. Italien är en verklig fotbollsnation som alltid går långt i mästerskap. Det samma gäller Frankrike på senare år. Det här kommer att bli ett mycket tufft jobb.

Roberto Donadoni tvingades se sina onda aningar slå in.

– Det var inte ett lätt EM-kval och nu hade vi ingen större tur med den här lottningen. Jag hade en magkänsla att det kunde sluta så här. Du kan inte ändra på regelverket och i ett slutspel är alla motståndare tuffa.