”FA godkänner anställningen”

FOTBOLL

Uppgifter i England: Inga hinder för Capello som ny förbundskapten

Ytterligare en pusselbit i Englands jakt på Fabio Capello har nu fallit på plats.

I kväll godkände det engelska fotbollsförbundets styrelse anställningen.

– Jag vill betona att det inte har varit några problem och vi går igenom den nödvändiga processen för att nå en lycklig lösning, säger FA:s talesman Adrian Bevington.

Foto: FA:s hemsida ikväll.

Efter blixtbesöket i London i går och inledande samtal med FA-cheferna Brian Barwick och Sir Trevor Brooking fortsatte förhandlingarna mellan Fabio Capello och FA idag.

Förhandlingar som enligt allt att döma kommer att leda fram till ett färdigt kontrakt.

”FA:s styrelse har i dag godkänt anställningen av Capello som engelsk förbundskapten för att kunna gå vidare med disksussionerna om hans kontrakt. De kommer att fortsätta i morgon”, uppger FA på sin hemsida.

– Jag vill betona att det inte har varit några problem och vi går igenom den nödvändiga processen för att nå en lycklig lösning, säger FA:s talesman Adrian Bevington.

Capello förväntas nu presenteras officiellt i morgon och kommer enligt brittisk media tjäna drygt 52 miljoner kronor om året, samtidigt som det uppges att den meriterade italienske tränaren vill ha ytterligare fyra landsmän med sig in i teamet runt landslaget.

FA har ända sedan Steve McClarens tunga EM-kvalmiss arbetat intensvit med att snabbt hitta en ersättare på förbundskaptensposten och fastnade tidigt för Capello som ett av de hetaste namnen, imponerade av 61-åringens karriär med nio ligatitlar och stora framgångar hos klubbjättar som Real Madrid, Milan och Roma.

Redan i går fick Capello positivt stöd från spelarhåll.

– Han har bevisat att han är en vinnare och med framgång överallt där han har varit. Jag vet ärligt talat inte vem som blir ny förbundskapten men Capello är en personlighet som definitivt skulle vara bra för England, sa landslagsmittfältaren Frank Lampard.

Sven-Göran Eriksson – den förste utlänningen på posten – stämmer in i hyllningskören.

– Jag känner honom väldigt väl och han är en mycket bra tränare. Hans meriter talar för sig själv, säger Manchester City-coachen.

ARTIKELN HANDLAR OM