Enkät: Vem är egentligen bäst av våra Superswedes?

FOTBOLL

Henke får tio röster, Zlatan nio röster

Henke!

Stefan Alfelt

, krönikör Sportbladet: Henke. Han är effektivare, gör sina medspelare bättre och är betydligt jämnare på högsta nivå. Zlatan borde ha lyft sig ännu ett snäpp vid det här laget.

Lika bra!

Glenn Hysén

, expert Viasat: De är helt jämbördiga. För ett tag sedan hade jag svarat Zlatan, men så gjorde ju Henke en helt jävla otrolig match i United. Så det är hugget som stucket.

Henke!

Tommy Svensson

, Canal Plus-expert: Zlatan är kanske skickligare individuellt, men Henke är en bättre målskytt och mer komplett. Totalt sett har Henke ett bredare register.

Henke!

Kennet Andersson

, Canal Plus-expert: Jag får säga Henke. Han är jämnare, säkrare och gör fler mål. Men Zlatans toppar är det få som slår.

Zlatan!

Michael Wagner

, fotbollsreporter Sportbladet:Spontant så har Zlatan en högre högstanivå. Han kan på egen hand avgöra en match på vilken nivå som helst.

Lika bra!

Hasse Backe

, tränare, TV4-expert: Jag kan inte välja. Man tänker inte på det sättet som tränare. Det har bland annat med balansen i laget att göra och Henke och Zlatan är två vitt skilda spelartyper.

Lika bra!

Jesper Blomqvist

, tränare i Enköping: Det är för svårt att svara på. Henke är målfarligare och bättre på djupet. Zlatan är mer en target player som gör oväntade saker.

Zlatan!

Simon Bank

, krönikör Sportbladet: Om jag vore sportchef är Zlatan ett självklart köp. Han är i suverän form och Henke är mer beroende av sin omgivning. Hade valt Zlatan nio gånger av tio.

Zlatan!

Guido Guida

, krönikör La Gazzetta dello Sport, Italien: Ibrahimovic. Han är skickligare individuellt och kommer att utvecklas mer på sikt. Han kan göra fantastiska saker med bollen.

Henke!

Miguel Rico

, krönikör Sport, Spanien: Nästan omöjligt att svara på. Larsson är proffsigare och en bättre lagspelare. Zlatan har oerhörda kvaliteter men borde inte spela i målsnåla Italien.

Zlatan!

Lasse Sandlin

, krönikör Sportbladet: Zlatan. Han har presterat mer på högsta nivå under det senaste året och har hela tiden varit ordinarie. Men Henke har varit bra när han väl hoppat in.

Henke!

Thomas Wernerson

, expertkommentator SVT: Svårt att säga. Henke är mer komplett som fotbollsspelare medan Zlatan kanske har en högre artistnivå och vissa egenskaper som är vassa.

Henke!

Thomas Nordahl

, expertkommentator Viasat: Dom har olika kvalitéer. Hittills har Henke presterat mest men Zlatan har chansen att bli större i framtiden.

Zlatan!

Stefan Andréasson

, sportchef Elfsborg: Som fotbollsspelare måste jag säga Zlatan. Han är unik och någon som han kanske vi aldrig mer får fram. Man blir glad av att se honom spela.

Henke!

Ralf Edström

, expertkommentator Radiosporten: Henke är bäst, det är inte ens målfoto. Det han har uppnått är helt enormt. Samtidigt är Zlatan ung och har möjligheter att bli lika stor.

Henke!

Martin Lipton

, krönikör Daily Mirror, England:

Utan tvekan Henrik Larsson. Han rör sig bättre och gör fler mål. Zlatan är mer för att stila.

Zlatan!

Zoran Lukic

, tränare Qviding: De är bra på olika saker. Men i dagsläget skulle jag välja Zlatan. Han är yngre och kan utvecklas mer.

Zlatan!

Jennifer Wegerup

, fotbollsreporter Sportbladet: Zlatan är den största talangen från början, men fotboll handlar ju om mycket mer än så. Ska Zlatan hålla sig kvar i toppen så länge som Henke har gjort så har han en del att lära.

Zlatan!

Carl Fhager

, sportchef Häcken: För Häckens del skulle jag välja Zlatan eftersom han har fler år kvar på karriären. Vill man ha en lagspelare som alltid levererar är Henke bäst.

Lika bra!

Jens Fjällström

, expert på Canal Plus och TV4: Jag kan inte säga att någon av dem är bäst. Henke kan spela med vem som helst. Zlatan är i större behov av en omgivning som förstår honom.

Henke!

Malin Swedberg

, expert SVT: Svårt att jämföra. Jag brinner för lagspelare och därför skulle jag välja Henke som dessutom håller en jämnare nivå. Men när Zlatan är som bäst har han unika egenskaper.

Lika bra!

Pelle Blohm

, expertkommentator Canal Plus: En omöjlig fråga. Henke är rutinerad och hans namn kanske har en större tyngd. Zlatan å sin sida har egenskaper som få spelare i världen kan matcha.

Lika bra!

Marika Domanski-Lyfors

, kapten för damernas U21-landslag: Det är två vitt skilda spelartyper och jag skulle vilja ha båda två i mitt lag. Det är bra för ett lag att ha olika typer.

Henke!

Erik Niva

, krönikör Sportbladet: Just nu är det Henke. Han är mer komplett och har en högre lägstanivå. Zlatan kan fortfarande vara bedrövligt usel ibland. Men på sikt har naturligtvis Zlatan större potential.

Zlatan!

Sören Åkeby

, tränare Malmö FF:

Båda är bra målgörare, Zlatan är en något starkare target player och har ett lite större register. Som tränare skulle jag naturligtvis vilja ha båda två.

Enkät: , Markus Eriksson, Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM