”Ska vinna guldjakten”

FOTBOLL

Wernbloom: ”Känns som vi inte kan förlora”

HALMSTAD. Här springer IFK Göteborg rätt in i den allsvenska guldstriden.

– Vi har riktigt bra självförtroende nu. Det känns som om vi inte kan förlora, säger Pontus Wernbloom.

Fem lag inom två poäng. Allsvenskan blir bara jämnare och jämnare för varje omgång. I slagläge efter 3-1 mot Halmstad ñ IFK Göteborg.

– Alla i Blåvitt tror att vi ska vinna det här. Och det ska vi, säger Ragnar Sigurdsson.

En poäng efter ledande Elfsborg – som man har kvar att möta hemma och en formkurva som bara AIK kan matcha. Fyra segrar och tre oavgjorda på de sju senaste matcherna, och ett självförtroende som gjorde att Halmstad knappt skapade en målchans under den halvtimme man fick spela med en man mer.

Backlinjen är bättre än den varit på hela säsongen. Stefan Selakovic och Niclas Alexandersson ges fritt utrymme på kanterna tack vare Gustav Svenssons slit i mitten. Och på topp firar Jonas Wallerstedt och Pontus Wernbloom stora triumfer med sitt tuffa spel.

– Risk för guldfeber? Nja, det vet jag inte. Någon tidning skrev ju att vi var borta redan i början av sommaren, säger Wallerstedt med tydlig ironi i rösten.

”Varje poäng avgörande”

– Men vi vinner matcherna mot de som ligger runt om oss i tabellen. Hade vi förlorat i dag så hade det varit sex poäng upp, och då hade det varit tufft. Samtidigt kan alla slå alla, titta bara på Kalmar som först har 0-10 på två matcher, och sen tvålar dit Djurgården på Stadion. Men tabellen ser bra ut, vi är bara en poäng efter Elfsborg, och de har vi kvar att möta på hemmaplan.

Också vänsterbacken Hjalmar Jonsson, som avgjorde med sitt 3-0 mål, ser positivt på ligaavslutningen.

– Varje poäng kan avgöra nu, det är så jämnt. Det är en gammal klyscha, men vi tar en match i taget. Fortsätter vi så här så kan det räcka ganska långt.

Ganska långt?

– Ja, eller vad fasen, vi siktar ju på att vinna så klart.

ARTIKELN HANDLAR OM