Blåvitt vill ha Johan Dahlin

Kan få konkurrera med sin bror: ”Kul”

GÖTEBORG. Rami Shaaban är knappast troligt.

Hetast på listan över tänkbara ersättare till Bengt Andersson: U21-landslagsmannen Johan Dahlin.

– Inga kommentarer, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild.

Foto: Bildbyrån
BLÅ-GUL Johan Dahlin spelar i det svenska U21-landslaget.

Känns namnet Dahlin i kombination med Blåvitt bekant? Inte så konstigt, lillebror Erik, 18, finns redan i klubben och har gett Bengt Andersson, 41, oväntat hård konkurrens mellan stolparna den här säsongen.

IFK Göteborg håller på att se över målvaktsfrågan och det är tveksamt om Bengt Anderssons kontrakt förlängs i ytterligare ett år.

– Det är ingenting vi diskuterar just nu. Allt sådant tar vi när allsvenskan är färdigspelad, säger Håkan Mild.

Shaaban för dyr

Sportbladet har tidigare avslöjat Göteborgs intresse för landslagsmålvakten Rami Shaaban, 32. Men prislappen avskräcker. Shaaban, som har ett år kvar på kontraktet med Fredrikstad, var i somras nära en övergång till turkiska Trabzonspor, men norrmännen tackade nej till ett bud på drygt sju miljoner kronor. Pengar i den storleksordningen, plus sign on-bonus och en väl tilltagen lön är IFK Göteborg – enligt Sportbladets källa – inte berett att betala.

”Ohållbar situation”

Men det kan ändå bli en värvning från Norge. Enligt samma källa är siktet inställt på Lyns Johan Dahlin, 21. Under en period i fjol petade han den förre landslagskeepern Eddie Gustavsson, men i år har han varit bänkad.

– En ohållbar situation och det förstår väl de flesta. Jag måste få speltid och är öppen för alla förslag, säger Johan Dahlin.

Vad tycker du om Blåvitts intresse?

– Jag har inte hört något, men det vore förstås jättekul att få konkurrera med brorsan. Vi funkar bra ihop, och jag har IFK Göteborg som favoritlag sedan jag var liten.

Håkan Mild vill inte uttala sig om uppgifterna kring U21-landslagsmannen.

ARTIKELN HANDLAR OM