Karlsson: Kommer att gå för fullt för att besegra Djurgården

FOTBOLL

Markus Karlsson förklarar nu sitt uppmärksammade uttalande om att avstå matchen mot Djurgården.

– Vi förde ett hypotetiskt resonemang med utgångspunkt om BP inte hade något att spela för. Som läget är nu kommer jag att gå för fullt för att besegra Djurgården med så många mål som möjligt.

Det var i en radiointervju i förra veckan som Markus Karlsson, 35, uttryckte en tvekan till att spela matchen mot sin gamla klubb Djurgården som han representerade 1996 till 2004.

Orsaken: han ville inte medverka till att stoppa Dif från ett eventuellt SM-guld. Djurgårdens chans är en storseger mot Brommapojkarna eller seger samtidigt som IFK Göteborg tappar poäng.

Nu förklarar han sitt uttalande.

– Vi förde ett hypotetiskt resonemang med utgångspunkt om BP inte hade något att spela för. Att det fattats fyra poäng eller varit 30 mål att ta igen, säger Markus Karlsson till Sportbladet.

Teoretisk chans

Som läget är nu kan Brommapojkarna fortfarande klara sig kvar i allsvenskan. BP behöver plocka in tre poäng och nio mål på Trelleborg i sista omgången.

– Jag kommer att gå för fullt för att besegra Djurgården med så många mål som möjligt. Vi har en teoretisk chans att klara oss. Vi måste gå för att vinna med 5-0 eller mer, det är den skyldighet vi har. Det finns inget annat alternativ, vi måste gå in för att ösa in mål på Djurgården, säger Markus Karlsson.

Om BP inte haft chansen står Karlsson fast vid att han skulle avstått matchen.

– Jag skulle kunna göra det enkelt för mig och säga att det är en match som alla andra. Men så är det ju inte. Om vi inte hade haft något att spela för hade jag sagt till Claes (Eriksson, tränaren) att få slippa spela, säger Markus Karlsson.

Varför?

– Det handlar om lojalitet. Jag känner starkt för Djurgården eftersom jag var där i så många år. Jag umgås privat med folk i styrelsen. Det är inget att hyckla med, det hade känts djävligt konstigt att spela om vi inte hade haft något att spela för.

Samtal med ledningen

Markus Karlsson hade under gårdagen samtal med klubbledningen och tränaren. Han räknar med att spela på söndag.

– Claes ringde och undrade vad det var frågan om. Jag förklarade hur läget var. Jag förstår att folk undrar, men alla som är insatta vet att man bara kan gå efter hur läget är, allt annat är helt fel. Det är vår skyldighet att försöka göra så många mål som möjligt.

Vad hoppas du mest; att BP klarar sig kvar eller att Djurgården vinner SM-guld?

– Att BP klarar sig kvar. Och gör vi det förtjänar vi bragdguldet.

ARTIKELN HANDLAR OM