”Är hoppfull att det ska lösa sig”

FOTBOLL

Jagats av Milan, Zenit och Lazio – nu nära toppklubben

Andreas Granqvists hopp lever.

27-åringen bekräftar att förhandlingarna med Lazio fortsätter.

– Jag är hoppfull. Lazio är väldigt positiva och vill lösa det här, säger Granqvist.

Övergången till Lazio uppges har varit mer eller mindre klar när Genoas tränare Luigi De Canio lade in sitt veto. Trots det lever fortfarande affären, bekräftar Andreas Granqvist.

”Varit turbulent”

– Jag tror att det har varit lite kontakter i dagarna. Lazio är väldigt positiva och vill lösa det här. Sedan får vi se vad Genoa vill, säger 27-åringen.

Var det presidenten som svängde sist?

– Det har varit lite olika. Det handlade om lite övergångssummor och olika saker de vill ha igenom. Sedan har tränaren de senaste dagarna sagt officiellt att han inte vill släppa mig och det får man väl ändå se som positivt. Att han tycker jag betyder mycket för laget.

– Det har varit turbulent de senaste veckorna. Ena dagen har det nästan varit klart och nästa dag har det inte varit det. Det är klart att man blir påverkad. Men nu kommer jag till Sverige och kan fokusera på landslaget. Sedan får jag ta det där efteråt igen.

”Milan har visat intresse”

Även Milan och ryska Zenit St Petersburg har visat intresse för mittbacken.

– Efter EM hade jag kontakt med Zenit. Det var också väldigt nära. Ska jag vara ärlig vet jag inte varför det föll i slutet. Milan har visat intresse men sedan är det den ekonomiska biten att köpa spelare vilket inte varit den största möjligheten för Milan för tillfället. De har tagit in många på lån så det är för tillfället ett ganska avslutat kapitel.

Granqvist hymlar inte med att hans önskan är att få chansen hos fjolårets ligafyra.

– Lazio är de som visat största viljan att få mig till laget de senaste veckorna. Det är de som ligger på mig. Det är en stor möjlighet för mig att komma till en storklubb som Lazio är så jag är hoppfull. Vi får se vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM