”Det är jättetrist och sorgligt”

Av: Emil K Lagnelius, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Hamrén duckade för Gerndt-frågor

Erik Hamrén pressades i dag om fallet Alexander Gerndt – innan förbundets beslut att stänga av anfallaren.

Efter att ha läst domen säger han:

– Det är viktigt att förbundets styrelse avgör hur det här ska behandlas. Då ska inte jag ha någon egen synpunkt. Men det är jättetrist och sorgligt.

Erik Hamrén valde under gårdagen att inte svara på några frågor. På dagens presskonferens bröt han tystnaden – men duckade för de flesta frågor.

– Jag valde igår att inte svara på några frågor. Vi hade helt enkelt inte tillräckligt med information. Jag visste inte om att det skulle komma någon dom i går, säger han.

– Generellt är jag emot alla form av misshandel. Oavsett om det är mot barn, ungdomar, kvinnor eller män. Jag måste säga att det är väldigt, väldigt tråkigt. Tufft och sorgligt. Dels för aktuella spelaren och även övriga berörda i saken. Det ska vi inte glömma bort.

”Viktigt ha en policy”

– Men samhället har gett sin dom i den här saken. Förbundsstyrelsen kommer avgöra med snack i eftermiddag om jag i framtiden kan ta ut den här spelaren i landslaget. Han var inte aktuell för januariturnén. Det är den normala gången och det känns rätt.

– Det här är inte bara en sak för a-landslaget. För mig känns det som en viktig policy för förbundet för det här kan hända i alla landslag. Då är det viktigt att det finns en policy.

Har du läst domen?

– Ja, jag läste den i går kväll. Det är jättetrist och sorgligt. Trist för oss som håller på med fotboll, men ännu tristare för de berörda. Det är inget jag skulle vilja stå och snacka om i dag.

Har du någon åsikt till förbundsstyrelsen?

– Nej, det beslutet tar styrelsen och det får jag rätta mig efter.

Har du någon egen åsikt?

– Jag rättar mig efter vad som gäller. Jag tycker det är viktigt att det här inte är någon enskild fråga för respektive förbundskapten. Det är viktigt att förbundets styrelse avgör hur det här ska behandlas. Då ska inte jag ha någon egen synpunkt.

– Alla kan göra fel, sedan är frågan hur man gör efteråt. Jag tycker man kan få en chans till. Men det här är ingen fråga för en förbundskapten, det kan hända i alla landslag. Därför är det viktigt att det är styrelsen som bestämmer.

– Jag har stängt av spelare tidigare som har misskött sig.

På frågan om andra spelare i landslaget skulle önska att Gerndt inte är med på grund av domen svarar Hamrén:

– Jag tar inte bara ut spelare för kvalitéer utan för att få till den trupp som man kan nå så stora framgångar med som möjligt. Märker jag att någon inte kan vara kvar så får man även ta in det som tränare.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN