Nobbar derbytåget efter hårda kritiken

Oroas över vilken bild som förmedlas

Förra året gick Johan Segui och Thomas Edselius med fansen i täten av marschen. Men efter nya polisbesked kan det bli annorlunda i år.
Förra året gick Johan Segui och Thomas Edselius med fansen i täten av marschen. Men efter nya polisbesked kan det bli annorlunda i år.

AIK-ledningen har bestämt sig.

Det blir ingen medverkan på marschen inför derbyt.

– Vi fick ju lite "bad will" förra året när vi gick, säger vd:n Thomas Edselius till DN.

Det var förra året som flera tusen AIK-supportrar vandrade till Tele2 Arena för att se sitt lag möta Djurgården. I bräschen gick flera maskerade fans – arm i arm med bland annat klubbens ordförande Johan Segui och vd:n Thomas Edselius.

Sportbladet har tidigare skrivit om att polisen inför i år bytt åsikt i frågan kring AIK-ledningens deltagande i derbymarschen på onsdag.

– Vi har haft en diskussion med AIK om den, men sagt att det är upp till er att avgöra vad ni tycker är bäst för klubben, berättade kommenderingschefen Palle Nilsson för Sportbladet tidigare i veckan.

"Kan inte styra bilden"

Både ordförande Johan Segui och vd Thomas Edselius blev förvånade när de inte fick något uttalat stöd av polisen.

Nu har de bestämt sig för att inte delta.

– Att något kriminellt händer och vi syns där, eller att det framställs på ett sätt som förra året. Vi känner att vi inte kan styra bilden som förmedlas ut, säger Edselius till Dagens Nyheter och fortsätter:

– Vi fick ju lite "bad will" förra året när vi gick. I år hade vi hoppats att polisen skulle tycka som de tyckte först, att de skulle rekommendera oss att gå. Då blir det en annan tyngd i det hela.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN