Kalmar FF

Hasse Eklund: ”Var lite speciellt”

Av: 

Kajsa Nordmark

FOTBOLL

Förre succétränaren om mötet med förra laget

Förra året tog han upp Falkenberg till Allsvenskan.

Nu var Hasse Eklund tillbaka på Falkenbergs IP igen.

Men den här gången blev han i stället Västkustlagets fall.

På förhand såg matchen ut att bli en riktig rysare. Kalmar som inte förlorat en match på bortaplan sedan i augusti förra året, skulle spela, just på bortaplan, mot Falkenberg. Ett otroligt hemmastarkt Falkenberg.

Matchen blev därför också, precis som väntat, otroligt jämn.

– Jag tycker matchen var bra eftersom vi vann och tog tre poäng, men spelmässigt var det svårtspelat, med regn och blåst, säger Hasse Eklund till Sportbladet.

"Det var lite speciellt"

Hasse Eklund var under förra säsongen Falkenbergs succétränare, men i kväll såg han till att hans förra lag lämnades utan poäng.

– Jo, det var lite speciellt. Jag gjorde min sista match med dem andra november vilket inte är så länge sedan. Vi har många härliga och lite speciella minnen ihop, säger Ekelund.

Men det var inte bara Eklund som avgjorde matchen mot sitt förra lag. Den förre Falkenbergsspelaren David Elm gjorde både det första och det andra målet i matchen.

– Om jag ska höja någon är det David. Han gjorde två mål och har varit borta längre stunder i vår, säger Kalmartränaren.

Avgjorde mot förra laget

Det som avgjorde matchen var enligt Eklund också Elms första mål.

– Vi gjorde ett tidigt mål och kunde sedan spela på resultatet. Det första målet är alltid viktigt och Falkenberg är bra organiserade så därför var det skönt att vi fick det, säger han och fortsätter:

– Men jag tror det kan gå bra för Falkenberg i år. De ger aldrig upp och fortsätter kämpa. De kommer klara sig kvar på vilja.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF

Falkenbergs FF

Allsvenskan i fotboll