Förre lagkamratens miss hjälpte "Giffarna"

Sliper och Berglund.
Sliper och Berglund.

Oscar Berglund gick från Sundsvall till Öster inför årets säsong.

Men när lagen möttes var det en miss från målvakten som gav Sundsvall segern.

– Ett drömmål, säger målskytten Daniel Sliper till TV 12.

Oscar Berglund lyckades aldrig riktigt få grepp om förstamålvaktspositionen i Sundsvall så länge Tommy Naurin var frisk. Därför gick flyttlasset till Växjö och superettan-konkurrenten Öster.

Men när lagen i dag möttes så skulle Berglund till slut komma att hjälpa sig gamla lag.

För trots att båda lagen hade flera klara chanser i först halvlek så kom Sundsvalls ledningsmål först efter en rejäl kommunikationsmiss mellan Berglund och ytterbacken Pa Konate. Bortalagets Daniel Sliper gick i djupet och medlöpande Konate slog bollen förbi en utrusande Berglund innan de båda Österspelarna krockade med varandra och Sliper refullt kunde sätta 1-0 i öppet mål.

"Äckligt mål"

– Jag vet inte ens om jag vill ha bollen där, jag försöker bara dra isär dem, men så fortsätter jag löpningen och så blir det en kommunikationsmiss mellan målvakten och backen och sen är det bara att rulla in den i öppet mål. Ett drömmål, säger Daniel Sliper till TV 12.

Öster jagade en kvittering, men istället kunde Adam Chennoufi sätta 2-0 efter att bollen ramlat ner framför fötterna på honom i straffområdet.

– Det är ett sådant där äckligt mål man vill göra mot en gammal lagkamrat, säger 2-0-skytten TV 12.

– Två skitmål är det och vi skapar en hel del men vi får inte in bollen, säger en besviken Östermittback Mario Vasilj.

I dagens andra matcher var det 2-2 två gånger om. Gais hade ledningen med 2-1 innan Ljungskiles Korab Bakraqi kvitterade i 85:e minuten. Ännu starkare upphämtning stod Degerfors för när man inom loppet av 5 minuter hämtade upp 0-2-underläge borta mot Assyriska.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN