”Glad över att vara på Liverpools radar”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppgifter: PL-klubben vill köpa Daniel Amartey

Daniel Amarteys, 18, framfart i allsvenskan har inte gått obemärkt förbi.

Enligt Daily Mirror vill Liverpool att köpa Djurgårdens supertalang i januari.

– Jag är glad över att vara på Liverpools radar, säger Amartey till Goal.

Daniel Amartey har gjort succé i Djurgården. Den unge ghananen inledde sin allsvenska debutsäsong som central mittfältare innan han skolades om till mittback. Hans prestationer på bägge positioner har gjort att han attraherar intresse från stora klubbar.

Enligt Daily Mirror planerar Liverpool att köpa loss Amartey i januari för att sedan låna tillbaka honom till Djurgården i väntan på att han ska få arbetstillstånd i England.

Enligt Daily Mirror skulle Liverpool kunna få loss talangen för runt 15 miljoner kronor.

”Lönat sig”

Själv är han smickrad av intresset.

– Mitt hårda arbete och målmedvetenhet har verkligen lönat sig och jag är glad över att vara på Liverpools radar. Jag har varit i Europa i två år nu och jag är glad över att jag klarar mig, säger Amartey till Goal.

Amarteys agent, Patrick Mörk, vill inte uttala sig kring ett eventuellt Liverpool-intresse men bekräftar att klubbar följer ghananen.

– Det finns inget bud från något håll men klubbar följer honom med stort intresse. Det återstår att se vad som händer. Det är ju inte orimligt att tro att han kan konkurrera om en plats i Ghanas VM-trupp till nästa sommar. Skulle han spela VM blir det en helt annan sak, säger Mörk till Sportbladet.

"Tyska klubbar också sugna"

Kan det bli så att en köpande klubb lånar tillbaka Amartey till Djurgården?

– När vi pratar om England är han ju knappast kvalificerad för arbetstillstånd på ett tag. Skulle en engelsk köpa honom är det förstås bara spekulationer, men det är ett scenario som skulle kunna bli möjligt.

Den engelska klubbens scouter uppges ha följt Amartey ett tag och enligt Daily Mirror kan 18-åringen snart vara på väg till Liverpool för förhandlingar.

Daily Mail uppger att Schalke och Kaiserslauten är med i dragkampen med Liverpool.

Sportbladet har försökt nå Djurgårdens sportchef Anders Grönhagen.

Publicerad: