Hansson: Kul att se de goda krafterna

Kunde inte ladda om efter tragisk vecka

En kaosartad vecka är över för Helsingborg.

Mitt i allt mörker kan ändå lagkaptenen Pär Hansson se en ljusglimt.

– Kul att se de goda krafterna dra åt samma håll, säger han.

Premiären mot Djurgården avbröts efter att en Djurgårdssupporter misshandlats till döds. För Helsingborg har det därefter inte pratats särskilt mycket fotboll.

– Det har varit en tragisk vecka. En vecka jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva, men det har vi gjort, säger lagkaptenen Pär Hansson.

”Speciell vecka”

I går var det dags att spela match igen. Helsingborg åkte till Norrköping i förhoppning att ta tre poäng, men det blev förlust med 0-2.

– Vi förlorar mot ett klart bättre lag. De skapade mer än oss, säger Pär Hansson.

Påverkades ni av det som hänt i veckan?

–Jag skulle vilja svara nej på den frågan. Jag hoppas inte det. Men det klart att det varit en speciell vecka, men det är inget vi kommer att skylla på, säger Helsingborgs målvakt, som erkänner att tankarna på att sluta har kommit upp.

– De första dagarna var det bara negativa tankar. Man funderade varför man höll på och det var tragiskt på alla sätt och vis. Det snurrade i huvudet på oss alla säkert hundra gånger. Glädjen till fotbollen har ­inte funnits där den sista veckan. Jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger han och fortsätter:

– Men det finns inget alternativ. De goda krafterna måste vinna. Vi som älskar fotboll ska få göra det, säger han.

Inför matchen mot Norrköping manifesterade HIF:s supportrar mot våldet och på Nya Parken gick båda lagen bakom en banderoll där det stod ”Enade mot våldet. #StåUppFörFotbollen”. Efter matchen gick lagen gemensamt runt och tackade publiken.

Hoppas på vändning

– Många barnfamiljer är här och de vill se oss spela fotboll. De är kul att se att de goda krafterna drar åt samma håll och det är säkert många som rannsakat sig själva efter det som hänt. Vi hoppas detta kan bli vändningen till något fantastiskt, säger Hansson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN