Tvingas till byte

FOTBOLL

Förhandlingarna är offentliga för att sätta press på Eto’o

Foto: Foto: AP
kan stjälpa affären Enligt uppgifter till Sportbladet har Inter och Barcelona försökt sätta press på Samuel Eto’o för att han ska skriva på för den italienska mästaren.

Övergången är så gått som klar – allt utom Samuel Eto’os personliga kontrakt med Inter.

Då gör Barcelona och Inter allt för att tvinga kameruanen att gå med på ett klubbyte.

– Att förhandlingarna offentliggjordes var till exempel enbart för att sätta press på Eto’o, säger en initierad källa i Milano till Sportbladet.

Inter och Barcelona är i princip överens. Zlatan Ibrahimovic får byta norra Italien mot Katalonien om Barça betalar 45 miljoner euro, lånar ut Alexander Hleb i ett år och ger bort Samuel Eto’o.

Zlatan Ibrahimovic är heller inget hinder. Han vill spela för Barcelona och även om agenten Mino Raiola i går sa att han ännu inte börjat diskutera med Barça är det en illa dold hemlighet att parterna redan är överens om de stora dragen.

Eto’o kan stjälpa

Bara en enda sak kan stjälpa superaffären – att Samuel Eto’o inte kommer överens med Inter. Enligt uppgifter till Sportbladet har klubbarna från allra första början medvetet försökt sätta press på anfallaren så att han väljer att flytta till Inter.

– Att förhandlingarna offentliggjordes var till exempel enbart för att sätta press på Eto’o. När hela Barcelona-ledningen pratar öppet om att man vill byta bort honom blir det väldigt mycket svårare för honom att säga nej.

– Detsamma gäller det faktum att Barcelona vill ha Zlatan på plats redan på måndag. Det handlar också först och främst om att få Eto’o att förstå att han måste byta klubb, säger en italiensk källa med insyn i Inter till Sportbladet.

Träffar Inter i morgon

Samuel Eto’os agent Josep Maria Mesalles bekräftade i går för radiostationen Ona Fm att han inlett förhandlingar med Inter. På måndag ska han träffa Inter-presidenten Massimo Moratti och klubbens tekniske direktör Marco Branca i Milano för att förhandla.

– Vi är hedrade över att förhandla med en klubb som Inter, säger Mesalles.

Kräver 10 milj euro

Samuel Eto’os löneanspråk kan bli ett problem i förhandlingarna. Enligt SkySport24 kräver spelaren ett femårskontrakt med en årslön på 10 miljoner euro för att gå med på klubbytet. Samma källa skriver att spelaren vill ha 25 miljoner euro av Barcelona i kompensation för att flytta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A