Här hyllas Ibra och Messi – igen

Barcelonas nya radarpar äger spansk press i dag

LA CORUÑA. I dag kan Barcelonas spelare läsa tidningarna med glädje.

Spansk press hyllar återkomsten av den ”riktige” Leo Messi – och lagspelaren Ibrahimovic.

”Återstår inget mer än att ge dem som jobbade för att få Zlatan till klubben rätt”, skriver tidningen Sport.

Barcelona såg länge ut att få lämna Riazor-stadion i La Coruña med en poäng efter att hemmalagets Adrián hade kvitterat Leo Messis ledningsmål i första halvlek.

Men Messi skulle komma tillbaka och i den 80:e minuten nickade han in kvällens andra mål och gav Barça ledningen igen.

”Redan gjort sig till anfallets herre”

Åtta minuter senare var det Zlatan Ibrahimovics tur att bredsida en boll hårt i mål och gå upp i gemensam skytteligaledning med Valencias David Villa. Båda har gjort tio mål i ligan.

”Zlatan har inte ens tillbringat ett halvår i sin nya klubb, men har redan gjort sig till anfallets herre och detta utan att någonsin offra lagspelet. Svensken tvekar aldrig att söka en medspelare som befinner sig i bättre position än han själv”, skriver tidningen Sport och ger Zlatan en sjua i betyg av maximalt tio.

”Ibra gav laget lugn”

”Ibrahimovic, magikern, avslutade (målskyttet) och gav laget lugn” skriver Mundo Deportivo och ger Zlatan två av tre i betyg.

Tidningen AS tar fasta på att Zlatan firar sitt mål tillsammans med lagkamraterna, något som inte alltid varit fallet i Barcelona.

”Ibrahimovic håller på att utvecklas till motsatsen av Eto’o, som firade allt (alla mål) med en stor dos egoism /…/ Ibrahimovics lugn visar också på ett nytt sätt att vara i Barça”, skriver AS.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN