Allsvenskan i fotboll

- Alla andra förstärker, vi gör tvärtom

FOTBOLL

Risp lämnar Blåvitt - då sågar tränaren egna klubben: Det är inte kul

Fredrik Risp lämnar IFK Göteborg.

Tränaren Arne Erlandsen är kritisk.

- De andra lagen förstärker. Vi gör tvärtom, säger norrmannen.

Det blir klart i dag när Risp lämnar Blåvitt - och IFK Göteborg fortsätter att tappa viktiga spelare. Strax före den allsvenska starten gick Jonas Henriksson (ersattes med Samuel Wowoah) till konkurrenten Häcken. Nu skriver lagkaptenen Fredrik Risp på för den turkiska Genclerbirligi.

Något som tränaren Arne Erlandsen inte gillar.

- Vi har en tunn trupp sedan tidigare så det är inte kul att Fredrik lämnar oss. Malmö säljer en spelare (Markus Rosenberg) och har redan flera olika alternativ att jobba med för att ersätta honom. Det är så det borde vara, en spelare ut, en spelare in.

Är det fel av klubben att sälja Risp?

- Jag kan bara uttala mig om den sportsliga biten eftersom jag inte känner till avtalet mellan spelaren och klubben. Och sportsligt sett är det givetvis tungt att tappa en nyckelspelare som Fredrik. Hur det kommer att påverka laget vet vi först efter säsongen. Jag tror att vi kommer att sakna honom mycket både på träning och match eftersom han är en stor pådrivare och viktig för gruppen, säger Blåvitts tränare.

Tränaren vill förstärka

Arne Erlandsen vill förstärka truppen i sommar med flera namn.

- På backsidan har vi flera bra alternativ att tillgå. Mattias (Bjärsmyr) är till exempel en spelare som på sikt kommer att bli väldigt duktig. Det är viktigare att hitta en mittfältare än en back i dagsläget.

Mats Persson, klubbdirektör, varför säljer ni Risp?

- Fredrik vill utomlands och vi tjänar ingenting på att stoppa någon. Men det är aldrig roligt att sälja en så viktig spelare. Det är något vi får leva med.

Kommer ni att ersätta honom?

- Vi tittar först och främst på mittfältare. Dyker det upp någon intressant försvarsspelare är det också aktuellt. Vi jobbar med flera olika namn i dagsläget.

Brasse provspelar

Som till exempel?

- Inga kommentarer, säger Mats Persson.

Klart är i alla fall att i dag kommer division två-laget Ölmes brasilianske mittfältare Cauê Benicio, 26, till Kamratgården för provspel.

Nu ska Risp tillsammans med Mats Persson och Erne Erlandsen träffas och gemensamt komma fram till en lösning. Den 24 juni börjar försäsongen i Turkiet och Erlandsen vill ha med Risp i så många matcher som möjligt i juni.

Därför blir Risps flytt ett kännbart avbräck

Markus Eriksson

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll