Domarmissen som kan avgöra hela superettan

FOTBOLL

Gitselov rasar efter bortdömt mål: Tjänstefel av domaren

Foto: BILDBEVISET SVT:s tv-bilder visar klart och tydligt att Peter Gitselovs skott är ett korrekt mål. Domaren dömde bort målet och nu ser det mörkt ut för BBK i bottenstriden.

Här är domarmissen som kan avgöra hela superettan.

Bodens helt korrekta 1-0-mål mot Ljungskile dömdes bort – och nu riskerar BBK att åka ur.

– Ett tjänstefel av domaren, det är ju solklart mål, rasar Gitsélov.

Foto: Peter Gitselov.

Vid ställningen 0-0 och med 66 minuter spelade på Björknäsvallen sprang Peter Gitsélov igenom Ljungskile-försvaret och sköt 1-0 till nedflyttningshotade Boden – trodde alla.

– Jag ser att den går in och tänkte inte på någonting annat. Jag bara jublade och det kom spelare för att gratulera. Men efter 3-4 sekunder blev det helt tyst, så jag vände mig om och ser Ljungskile-målvakten sparka ut bollen i spel igen. Då flippade jag, jag hade inga ord. Vi blev bestulna på målet, hävdar Gitsélov.

"Han gjorde tjänstefel"

Huvuddomaren Tobias Mattson ansåg att bollen tagit i stolpen och valde att döma bort målet.

Men på tv-bilderna från SVT:s Nordnytt syns klart och tydligt att bollen studsar på ett hjul inne i målet och sedan ut igen.

– Domaren gjorde ett tjänstefel. Hur kan man säga att bollen går i stolpen, man hörde till och med ljudet när bollen tar i hjulet?

Istället för 1-0 till Boden och klar segerchans blev det gästerna som fick alla tre poängen med sig hem när David Leinar satte 0-1 med ett snyggt volleyskott i den 81:a minuten.

Boden ramlade i och med förlusten under nedflyttningstrecket och är nu piskade att vinna i sista omgången borta mot Mjällby – annars väntar division 2.

"Tror vi grejar det"

– Hade vi fått 1-0 hade vi kunnat backa hem och säkra sista 20. Nu fick vi ett baklängesmål på oss i stället och nu vi ligger risigt till, suckar Gitsélov som dessutom är avstängd i ödesmatchen mot Mjällby.

– Men jag tror grabbarna kommer greja det, vi måste gå vidare. Vi hade chansen men fick inte med oss domslutet, vi kommer vara enormt sugna på revansch.

Domarmissen påverkar inte bara bottenstriden.

I och med segern mot Boden har Ljungskile fortfarande chansen att snuva Gais på den allsvenska kvalplatsen.

Pierre Bokvist

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan