Skadad – då blir Svennis stämd

FOTBOLL

Rooney spelklar – då hotar United

LONDON

Wayne Rooney spelar redan nästa match, hävdar flera engelska tidningar i dag.

Men det kan bli dyrt för Sven-Göran Eriksson.

Om Wayne Rooney skadas hotar Manchester United att stämma svensken personligen.

Foto: Dyrbart beslut Att Sven-Göran Eriksson vill ha med Rooney i VM har skapat ännu en konflikt mellan Alex Ferguson och Sven-Göran.

Trots segern mot Paraguay är engelska fotbollsexperter inte imponerade. Särskilt stor är besvikelsen över det statiska anfallsspelet med långa bollar på Peter Crouch.

Ingen tror nu att England kan vinna VM utan Wayne Rooney. Flera tidningar skriver i dag att Sven-Göran Eriksson kommer låta den 20-årige superstjärnan hoppa in redan mot Trinidad och Tobago på torsdag.

Om så blir fallet riskerar den svenske förbundskaptenen ett nytt storbråk med Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson.

Inget gruppspel

I går pågick stenhårda förhandlingar mellan klubbben och FA om Rooneys medverkan i VM-turneringen. Manchester United tolkar samtalen som att anfallaren inte kommer att spela i gruppspelet, skriver News of the World.

Om så sker och Rooney blir skadad hotar klubben att stämma Sven-Göran Eriksson personligen.

– För tillfället är United nöjda, men de följer utvecklingen noga. Tar Sven ut Rooney i gruppspelet och han blir skadad kommer de stämma honom, säger en högt uppsatt källa till tidningen.

Uppgifterna till tidningen är sannolikt ännu ett led i den infekterade konflikten mellan Alex Ferguson och Sven-Göran Eriksson.

Alex Ferguson är fortfarande mycket upprörd efter telefonsamtalet i onsdags som slutade med att Sven-Göran Eriksson gjorde ett av sina tuffaste uttalanden sedan han blev förbundskapten för England.

Jens Kärrman