FRANKRIKES SKADECHOCK

FOTBOLL

Stjärnanfallaren Cissé bröt benet i genrepet: "Stort trauma för laget"

1 av 4 | Foto: Andra gången Det är andra gången på mindre än två år som Djibril Cissé bryter benet. I genrepet mot Kina i går gick skenbenet av och han fick opereras under kvällen.

Här är Frankrikes skadechock.

Stjärnanfallaren Djibril Cissé, 24, bröt skenbenet i genrepet mot Kina i går och missar VM.

- Det är ett stort trauma för laget, säger Raymond Domenech, förbundskapten.

Det är andra gången på mindre än två år som Cissé bryter benet. 2004 råkade han ut för en liknande skada, när han bröt vänster ben i en ligamatch mot Blackburn. Den gången missade han nästan hela säsongen.

I gårdagens genrep mot Kina fick Cissé starta på topp tillsammans med Thierry Henry. Men det hade bara gått 10 minuter av matchen när Liverpoolanfallaren skadades.

Tappade balansen

Cissé jagade en boll längs högerkanten när han tappade balansen i en duell med den kinesiske försvararen Zheng Zhi. Cissé föll och vred högerbenet under sig. Han tog sig genast över smalbenet och skrek av smärta.

Frankrikes landslagsläkare såg till att Cissé bars av planen på bår med benet spjälkat. Därefter fördes han till sjukhuset i St Etienne där han opererades under kvällen.

"Väldigt oroliga"

- Det är illa, men vi kan inte säga särskilt mycket just nu. Vi är väldigt oroliga. Alla kunde se vad som hände, det är enormt tråkigt, säger Raymond Domenech.

För 24-årige Cissé är skadan ett hårt slag. Han har kritiserats hårt av Liverpoolmanagern Rafael Benitez under våren, och ryktats vara på väg att lämna klubben.

Trezeguet ersatte

Så sent som i går fanns uppgifter om att Marseille var redo att betala drygt 90 miljoner kronor för anfallaren.

Cissé ersattes av David Trezeguet, som gjorde Frankrikes första mål i 3-1 segern över Kina.

Djibril Cissé väntas ersättas av Nicolas Anelka, Fenerbahce, eller Barcelonas Ludovic Giuly.

Laget spelar sin första match nästa tisdag mot Schweiz.

Petter Maaherra