Ljungberg besviken

FOTBOLL

”Vi hade inget tålamod alls”

DORTMUND.

Sveriges tre superswedes lämnade Westfalenstadion mållösa.

Och rejält besvikna.

– Speciellt i första halvlek hade vi inget tålamod överhuvudtaget – då blev det mer på chans än på skicklighet, säger Fredrik Ljungberg.

Arsenal-stjärnan svarade som vanligt för en varumärkesskyddad arbetsinsats och löpte över stora ytor på sin vänsterkant – men efter 90 minuter tvingades Fredrik Ljungberg konstatera att slitet inte hjälpt.

Sverige–Trinidad och Tobago 0–0 var inte alls den start Sverige hade önskat sig på VM.

”Freddie” är självkritisk över det svenska spelet – framför allt under de första 45 minuterna.

– I första halvlek tycker jag definitivt att vi är för stereotypa i vårt spel. Vi lägger ganska mycket långa bollar på han Lawrence (Dennis), som är 2,02 – det kanske inte är det bästa. Sedan blir det mer kamp på andrabollar.

Efter den tidiga utvisningen på Avery John i andra halvlek lyckades Sverige dyrka upp den täta T&T-defensiven bättre.

”Ibland går det – ibland inte”

– I andra fick vi igång spelet lite mer. Vi gick igenom mittfältet och försökte att få upp bollen på fötterna på anfallarna. Vi skapade tre, fyra lägen som i normala fall hade resulterat i mål...men så är det ibland i fotbollen – i ibland går de in, ibland inte.

Tröt orken på slutet?

– Det kändes väl ganska bra personligen, men det är klart....har du löpt i 90 minuter mot ett lag som är bra på försvara sig så – och du vill göra mål – så måste du springa mer än i en vanlig match.

Det var inte det bästa som kunde hända för att avancera?

– Nej, det är klart – men vinner vi de två som är kvar så är det klart.