Matchguiden: Taktiken som ska knäcka Trinidad i kväll

Foto: Linderoth – måste springa.
FOTBOLL

DEFENSIVT

Sverige vill undvika att Trinidad och Tobago kommer till inläggslägen, frisparkar nära straffområdet och hörnor. Detta för att undvika situationer då Trinidad kan utnyttja sitt starka huvudspel.

Det gäller att ytterbackarna får understöd från mittfält och innerbackar. Trinidad har offensiva kantspelare. På mittfältet blir Tobias Linderoth och kompani brottas med tre centrala Trinidad och Tobago-mittfältare och det krävs en stor löpinsats.

OFFENSIVT

Sverige börjar som vanligt försiktigt. Första kvarten handlar om att hålla bollen så långt som möjligt från eget mål vilket innebär att backar och mittfältare skickar bollen långt mot Zlatan och Henke. Efter ungefär 15 minuter övergår Sverige till att försöka rulla bollen mer. Framför allt genom spelare som Fredrik Ljungberg och Anders Svensson.

Sveriges taktik mot Trinidad och Tobago går ut på att äga bollen och skapa chanser och mål genom de individuellt skickliga Zlatan, Henke och Ljungberg.

Sverige har bättre fotbollsspelare, därför behövs inga taktiska genidrag.

En viktig detalj; Sverige vill hålla skott och avslut lågt, Trinidad-målvakten Calvin Jacks svaghet.

En annan viktig detalj: Sverige vill komma till tidiga inlägg för att undvika luftdueller mot de storväxta mittbackarna.

Så spelar Sverige

Så spelar Trinidad & Tobago

Läs också:

Robert Laul