Bojan förlorade synen på ena ögat

FOTBOLL

Välkomnades tufft i skotska debuten: Det var obehagligt

1 av 2 | Foto: Det är tufft i Skottland, det fick Bojan Djordjic erfara. I slutet av första halvlek knockades han av Bobo Balde och tappade synen. Nedan är det John Hartson som sätter till en tackling på svensken.

Det blev en dramatisk Glasgow Rangers-debut för Bojan Djordjic, 22. Inför drygt 58 000 åskådare på Celtic Park knockades han av Bobo Balde - och tappade synen.

- Det var obehagligt och jag blev rädd, säger Bojan till Sportbladet.

I slutet av första halvlek i cupderbyt mellan Celtic och Rangers gick Bojan Djordjic i närkamp med tuffe Celtic-backen Bobo Balde.

- Jag fick hans armbåge i ansiktet, föll omkull och slog huvudet i gräset, berättar Bojan.

Bojan var snabbt på fötter men när han en stund senare skulle ta emot en långboll märkte han att synen försvunnit på ena ögat.

- Jag såg suddigt när jag tittade, och när jag blundade såg jag gult ljus. Det var obehagligt och jag blev rädd, säger Bojan som byttes ut i 67:e minuten.

- Det gick inte att koncentrera sig ordentligt.

Bojan undersöktes omedelbart av klubbens läkare.

- Det är förmodligen en mindre hjärnskakning. Jag ska vila i morgon (läs; i dag), sedan träffar jag doktorn igen på tisdag. Men det känns redan bättre, säger Bojan till Sportbladet några timmar efter slutsignalen.

"Vi förtjänade oavgjort"

Glasgow Rangers förlorade med 1-2 i den täta cupmatchen.

- Men vi förtjänade oavgjort. Folk säger att det var Rangers bästa match på Celtic Park på flera år, säger Bojan som nyligen värvades från Manchester United.

Anledningen till förlusten var ett svagt försvarsspel, menar Djordjic.

- Vi spelade som juniorer där bak. Vid första målet tjongade deras mittback upp bollen, (John) Hartson vann en nickduell och (Chris) Sutton blev helt fri. Det är lite för enkelt.

Bojan spelade till vänster i en offensiv 4-2-3-1-uppställning och hade en fot med i Rangers kvitteringsmål som gjordes av Fernando Ricksen.

- Anfallet började på min kant och jag hittade Dado Prso.

Livsviktiga månader

Bojan låg även bakom flera Rangers-chanser med fina vänsterinlägg men kunde konstatera att han har en bit kvar till matchtempot.

- Jag hade inte spelat match på fem månader innan det här. Det var mest att försöka få in bollen i boxen och jobba hårt defensivt. När man spelar mot Celtic på Celtic Park går det i 300 kilometer i timmen.

- Men det kändes okej. Det viktigaste var att jag fick tränarens förtroende i en stor match när vi inte hade några skador.

- Närmaste månaderna blir de viktigaste i mitt liv. Jag måste komma upp i tempo och bli en bättre fotbollsspelare.

Bojan trivs redan i sin nya klubb.

- Jag har flyttat runt en hel del, nu har jag hittat en klubb där det kan börja hända saker. Det känns som jag har hittat hem.

Hur var det att spela inför nästan 60 000 åskådare?

- Nummer ett. Vilken atmosfär, vilka fans. Helt otroligt.

Nästa vecka väntar Dunfermline i ligan hemma på Ibrox. Men Bojan tittar redan längre framåt.

- 19:e februari möter vi Celtic igen. Då tar vi revansch, säger han på sitt karaktäristiskt tvärsäkra sätt.

Bojans alla fotbollsflyttar i Europa

Robert Laul