Här skapar Freddie hysteri - i Madrid

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-03-16

Marknadsförde kalsonger: Alla skrek "Freddie, Freddie"

LONDON

Direkt efter träningen i går med Arsenal tog Fredrik Ljungberg ett chartrat plan till Madrid.

Men det handlade om kalsonger - inte fotboll.

- Just nu spelar jag för Arsenal och trivs bra. Men jag utesluter inga möjligheter i framtiden, säger Ljungberg om ryktena om att han ska gå till Real Madrid.

Följ ämnen

I morse var Fredrik Ljungberg tillbaka på Arsenals träningsanläggning i St Albans norr om London. Och ett hektiskt dygn var över.

Direkt efter träningen i går tog Fredrik ett chartrat jetplan för ett snabbesök i den spanska huvudstaden. Något han själv kände stor tvekan inför direkt efter sprängattentaten.

- Jag vet inte vad som är rätt nu efter vad som hänt i Madrid. Det är väl möjligt att det inte blir av efter alla hemskheterna, sa Ljungberg då.

Men Calvin Klein bestämde att inledningen av den företagets stora kampanjen som nu ska dra ut över Europa ändå skulle bli av.

Unga tjejer i publiken

Och det blev succé, tusentals personer kom till det stora varuhuset "El Corte Ingles" i centrala Madrid.

- Det var fantastiskt, alla skrek "Freddie, Freddie" och när han tog av sig kavajen jublade allihop, säger Tomas Axmacher om är Calvin Kleins Europachef.

- Det var nog mer folk här än då Freddie var på Selfridges. Mest unga tjejer förstås.

Vid framträdandet i London kom mellan 4 000 och 5 000 personer. I mer än en timme satt Fredrik och signerade bilder och affischer för att senare ge rader av intervjuer till de spanska medierna.

Och efter intervjuerna fick Fredrik stressa ut till flygplatsen för att hinna tillbaka till London.

Det kan bli ytterligare ett framträdande i Spanien för Ljungberg som kalsongmodell.

- Eftersom det gick så bra här funderar vi på Barcelona och så ska vi till New York senare i år.

Fredrik Ljungberg sägs dock vara tveksam till att framträda i Sverige.

Hyllade Real Madrid

I går fick han många frågor i går om alla rykten som kopplar honom till antingen Real Madrid eller Inter Milan. Det ryktas om övergångssummor så höga som 270 miljoner kronor.

Fredrik är uppenbart frestad.

- Real Madrid är en fantastisk klubb och det är en ära att mitt namn har nämnts. Men jag spelar för Arsenal just nu och jag trivs bra där. Men jag vill inte utesluta några möjligheter , sa han i brittiska och spanska medier.

Leif Kasvi

Följ ämnen i artikeln